Alparslan Kuytul Hocaefendi ile Çay İçme Etkinliği

0

Yaklaşık 7 aydır Bolu F Tipi Cezaevinde haksız bir şekilde tutuklu yargılanan ve insanlarla olan bütün ilişkileri kesilerek tecrit zulmüne maruz bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendi için bir kez daha aynı saatte çay ve kahve içme etkinliği düzenlendi.

Semra Kuytul Hocahanım’ın Bolu cezaevi ziyareti sonrası sosyal medya üzerinden yapmış olduğu etkinlik duyurusu üzerine Hocaefendi’nin tüm sevenleri birlik olarak çay ve kahve içme etkinliğini bu hafta da devam ettirdiler.  #AlparslanHocamlaBirlikte etiketini Türkiye gündemine taşıyarak sosyal medya üzerinden anlamlı paylaşımlarda bulundular.

Semra Kuytul Hocahanım, etkinliği sosyal medya üzerinden şu şekilde duyurdu;

Ayrıca 08.02.2018 tarihinden itibaren her hafta salı günü görüş sonrası Hocaefendi’den haber bekleyen on binlerce kişiyi bilgilendiren Semra Kuytul Hocahanım, bu hafta da sosyal medya üzerinden bilgilendirmede bulundu. Hocaefendi’nin sağlığının yerinde olduğunu ve hakkında iddianamenin hazırlandığını, ancak tutuksuz yargılanması gerekirken 7 aydır haksız yere tecrit altında tutulduğunu ve bu yüzden moralinin bozuk olduğunu vurguladı. Ayrıca  kendisine ikinci derece akrabayla görüş izni verildiğini belirtti.

Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında son durum haberine ulaşmak için tıklayınız;

https://alparslankuytul.com/2018/yargisiz-infazin-7-ayinda-semra-kuytul-hocahanim-27-kez-boluda.html

ETKİNLİK İLK OLARAK NASIL BAŞLAMIŞTI?

Bilindiği üzere 188 gündür Bolu F tipi Cezaevinde tecrit altında tutulan Alparslan Kuytul Hocaefendi, zindandan göndermiş olduğu son mektubunda yaşadığı derin yalnızlığı şu sözlerle ifade etmişti:

  “Necip Fazıl şiirinde; ‘çaycı, getir ilaç kokulu çaydan’ diyor. Demek ki o zindanda yalnız değilmiş, çay isteyebileceği birisi varmış. Burada benim çay isteyebileceğim birisi de yok. Zaten arkadaşsız ve tek başına içilen çayın da tadı yok. “

Bu sözler üzerine Hocaefendi ile 24. Kez görüşen Semra Kuytul Hocahanım, Hocaefendi’nin yaşamış olduğu yalnızlığı bir nebze paylaşabilmek adına görüş sonrası sosyal medya hesabından şunları paylaşmıştı: “Alparslan Kuytul Hocaefendi son mektubunda ‘Tek başına içilen çayın tadı yok’ demişti. Benim de bugün aklıma geldi, ‘bana bir saat verin ben de o saatte çay ya da kahvemi hazırlayayım, beraber içelim’ dedim. O da ‘tamam yarın saat 10.00’ dedi. “

 “Bize katılmak isteyen; yarın Çarşamba saat 10.00 da kahvesini hazırlasın, hep beraber içelim. İster çay ister kahve… Hocaefendi türk kahvesi içecek. İsteyen herkes davetlidir. Çaylar şirketten  kahve sizden… “

Bu paylaşımlar üzerine her hafta Çarşamba günleri saat 10.00 da mutat olarak düzenlenen etkinliğe yurtiçi ve yurtdışından binlerce seveni ve talebesi katıldı.

ETKİNLİĞİN AMACI NEDİR?

İçilen her bir çay ve kahvelerle Hocaefendi’nin asla yalnızlaştırılamayacağının mesajını veren Furkan gönüllüleri, zulme ve haksızlığa dikkat çekmek için her hafta düzenli olarak vefa, muhabbet ve birliktelik içeren bir etkinlik gerçekleştirmektedirler.

Yapmış oldukları  ‘çay içme etkinliği’ vesilesiyle zulme asla razı olmayacaklarını gösteren Furkan gönüllüleri, hiçbir şekilde yasal olmayan bir yola başvurmayacaklarını da bir kez daha ispatlamış oldular.

Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi, yıllarca vermiş olduğu ilmi dersler ve bilhassa da Müslüman ümmetin maslahatı için yapmış olduğu siyasi ve güncel yorumlarla,  aydın alim bir nesil yetiştirmeye çalışmıştır. Yetiştirmekte olduğu talebeleri, özellikle Furkan vakfına operasyon sonrasında sergilemiş oldukları dik duruş ve itidalli davranışları sonucunda peygamberi metot üzerine almış oldukları eğitimin doğruluğunu tüm dünyaya kanıtlamışlardır. Rabbani çizgiden sapmamak üzere azami derecede hassasiyet gösteren Hocaefendi’nin sevenleri ve talebeleri, her daim vatanlarına ve milletlerine hayırlı hizmetler sunmuş ve bundan sonra da sunmaya da devam edeceklerdir.

ETKİNLİK NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEKTİR?

Sosyal medya üzerinden gerçekleşen vefa dolu etkinliğin ne zamana kadar süreceği merak konusu, ancak başta Alparslan Kuytul Hocaefendi olmak üzere haksız yere tutuklanan tüm mahkûmlar için yapılan etkinlikler , mazlumlar özgürlüğe kavuşuncaya kadar devam edecektir. Semra Kuytul Hocahanım’ın “Alparslan Kuytul Hocaefendi Serbest Kaldığında Bayram Etmeyeceğiz! “ yazısında belirttiği üzere ;

 “Tüm din kardeşlerimle ya hep beraber güleriz ya da hiç gülmeyiz!

Yüreklerimiz zulme uğrayan herkes ile birlikte soğumayacaksa asla soğumasın!

Diyeceksiniz “zaten öyle değil miydi?” Evet, öyleydi ama önce dildeymiş şimdi gönülde!

Bugün geçekleşen çay ve kahve içme etkinliğinden ortaya çıkan görüntülerden bazıları;

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here