AVRUPA ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ’YE ÖZGÜRLÜK İÇİN YÜRÜYOR

0

Almanya’da Özgürlük Yürüyüşü

Furkan gönüllüleri, 30 Ocak itibariyle tutuklu bulunan, diğer mahkumlardan farklı olarak tek başına tutulan ve insan hakları dilinde ‘işkence’ olarak adlandırılan TECRİT zulmüne maruz bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin özgürlüğe kavuşması için meşru çerçevede etkinlikler düzenlemeye devam ediyorlar.

Bugün AVRUPA’da yaşayan Furkan gönüllüleri ve sevenleri (Türkiye saati ile) saat 16.30’da (Avrupa saati 15.30’da) Almanya’nın Hamburg ketinde ‘ALPARSLAN KUYTUL İÇİN DEV ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ’ gerçekleştirdiler.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Avrupa’da yaşayan talebeleri ve sevenleri 37 gündür Türkiye’de engellerle yapılmaya çalışılan ‘ALPARSLAN KUYTUL’A ÖZGÜRLÜK’ yürüyüşünü Almanya’da gerçekleştirdi. Yapılan yürüyüşe Avrupa’nın dört bir yanından katılımlar gerçekleşti.

Avrupa’dan gelen bu destek Türkiye gündemine oturarak dünyanın dört bir yanında büyük yankı uyandırdı.

Yürüyüş boyunca Hocaefendi’nin talebe ve sevenleri, özgürlük pankartları açarak sloganlar ve tekbirler eşliğinde büyük bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

Atılan sloganlardan bazları;

1. Kein Urteil, kein Prozess
Warum haltet ihr ihn fest

Hüküm yok, yargılıma yok
Neden onu tutuyorsunuz?

2. Kein Urteil, kein Beweis

Ne hüküm, ne delil!

3.Was fordern wir?
-Freiheit
-Für wen?
-Alparslan Kuytul

-Neyi talep ediyoruz?
-Özgürlük!
-Kimin için?
-Alparslan Kuytul!

4. Ruft auf, ruft auf zur Gerechtigkeit
Freiheit, Freiheit es wird höchste Zeit
Çağırın, çağırın adalete çağırın
Özgürlük artık Özgürlük vakti

Yürüyüş esnasında #ÖzgürlükYürüyüşleriAlmanyada etiketi açıldı ve açılan etikete dünyanın her tarafından destek mesajları yağdı

Almanya’da Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye özgürlük için dev yürüyüşün ardından Almanca ve Türkçe olarak basın açıklaması gerçekleştirildi.

Furkan gönüllüleri, geçtiğimiz günlerde Hocaefendi’nin tüm sevenlerinin bir araya gelebileceği toplu özgürlük yürüyüşü organize etmek istemiş ve bunun için gerekli mercilere başvuru da bulunmuşlardı. Ancak, yapılan müracaatların hiç biri ONAYLANMAMIŞTI.

30 Ocak operasyonundan bu yana Furkan vakfının yasal çerçevede gerçekleştirmek istediği tüm faaliyetlere engelleyen yetkililer, Furkan gönüllülerini sürekli baskı altında tutmaya çalışmışlardır. Hocaefendi hakkında isnat edilen suçlamalar Mit’in istihbarat raporlarıyla bir bir düşmüş olmasına rağmen 9 ay boyunca Alparslan Kuytul Hocaefendi başta olmak üzere tüm Furkan gönüllülerine suçlu muamelesi yapılmaya ve medya aracılığıyla halkın üzerinde olumsuz algı oluşturulmaya çalışılmıştır.

Ancak Hocaefendi’nin Almanya da bulunan sevenleri aynı taleple yetkili mercilere başvuruda bulunmuş ‘düşünce ve ifade özgürlüğü’ esas alınarak özgürlük yürüyüşü için yaptıkları başvuru kabul edilmiştir.

Bir yandan vatanı ve milleti adına her daim hayırlı hizmetlerde bulunmuş bir İslam aliminin özgürlüğe kavuşması için yapılmak istenen yürüyüşe Türkiye’de hiçbir şekilde izin verilmezken,  öte yandan dünya çapında islamafobi ile ün salmış Avrupa ülkelerinden birinde bu yürüyüşe müsaade edilmiş olması Türkiye tarihine ne yazık ki büyük bir UTANÇ olarak geçecektir.

 

Programın tamamını izlemek için tıklayınız:

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here