Cezaevi Telefon Görüşmeleri – 19 – 9 Kasım 2018

0



8 Şubat 2018 tarihinden beri haksız bir şekilde Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin, 9 Kasım 2018 tarihinde ailesi ile yapmış olduğu telefon görüşmesinin ses kaydı yayında.

Selamün Aleyküm;

Nasılsın iyi misin? Ben Alparslan Kuytul ismimi söylemeyi unuttum ya. Annem iyi mi sen iyi misin? iyi ne var ne yok? Yok, ben çok üzülmedim artık alıştım. Zaten her ikisine aynı gün tahliye vermesi ihtimali vardı ama çok yüksek bir ihtimal değildi. Yani bunlar her halde benim tahminim işkence yapmak istiyorlar, böyle gıdım gıdım veriyorlar benim anladığım o.  Biz bir şey kaybetmiyoruz, biz sevap kazanıyoruz onlar günah kazanıyor. Önemli değil yapsınlar yapacaklarını sonunda Allah’ın dediği olacak. Hiçbir bela Allah’ın kudretinden de rahmetinde de büyük değildir. O halde ümitsiz olamayız mademki Allah’ın kudreti ve rahmeti bütün belalardan daha büyük, o halde ümitliyiz. Onların günahları çoğalıyor inşallah bizim sevabımız çoğalıyor. Verdiler mi? Bu tahliye vermeyen bizim tahliye kararından sonra mı karar verdi öncesinde mi karar vermişti? İnşallah bir sorun olmadı. İyi Allah razı olsun kimler destek verdiyse.

Ben dün orada da mahkemede de söyledim ama bilmiyorum sesim iyi anlaşıldı mı anlaşılmadı mı? Kimler destek verdiyse hepsinden Allah razı olsun. Allah’ın dediği olur ben çok öyle etkilenmedim artık alıştım. Ben buradan artık adalet beklemiyorum zaten tahliye de olsam beraatta etsem adalet gereği tahliye olmayacağım adalet gereği beraat etmeyeceğim.

Siyaseten, yine kendi siyasetleri gereğince tahliye vermeleri gerekirse tahliye verecekler, siyasetleri gereğince beraat gerekirse beraat verecekler, siyasetleri gereğince hüküm vermeleri gerekiyorsa aleyhimde öyle hüküm verecekler. Çünkü; artık adalet kalmamış her şey siyaset olmuş onun için bunlar tahliye de verseler adaletli olduklarını düşünmeyeceğim, çünkü zaten adalet olsaydı bunları bana yapmazlardı. Demek ki siyaseten onu yaptılar şimdi de siyaseten tahliye verdiler veya verecekler. Her şey siyaset olmuş adalet diye bir şey kalmamış. Onun için bunlardan bir şey beklememek lazım demek ki şuan bunu gerekli görmüşler siyaseten onu yaptılar, hadise bundan ibaret.

Ben burada kitabımı okurum gelen mektuplarımı okurum, sizin çok fazla üzülmenize gerek yok. Allah’ın dediği olur artık teslimiyeti öğrendik hamdolsun, sabrıda öğrendik. Şükrüde öğrendim inşallah. Çok şükür demirmişim çelik oldum elhamdülillah. Tahta olsaydım yanardım ateşte, demir olunca kızardım Allah bir de vurdu vurdu vurdu örfte çelik yaptı inşallah. Onlar kaybetti ben kaybetmedim.

Aliya İzzetbegoviç’in bir sözü var “İslam korkanların değil, cesur ve atılgan müslümanların omuzlarında yükselecektir.” Demiş. Biz cesur olmalıyız atılgan olmalıyız ancak o şekilde İslam yükselir, çünkü İslam düşmanları böyle, maalesef böyleler adalet diye bir şey yok. O yüzden cesur olmadan atılgan olmadan bir şey yapamazsın. Şeyh Şamilde demiş ki;” Bir dava uğrunda ölünecek kadar değerli değilse, uğrunda yaşayacak kadar da değerli değildir.” Eğer biz bir dava uğrunda yaşıyorsak o dava uğrunda da gerekiyorsa ölmeliyiz. Ölemiyorsan o dava içinde yaşamana gerek yok aslında. Şeyin bir sözü var bana gelen mektuplarda güzel sözler yazıyor arkadaşlar. Afrikalı yazar var Desmond Tutu o demiş ki;” Eğer adaletsizlik karşısında sessiz kalıyorsanız zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.” Bazıları sessiz kalmayı marifet zannediyor halbuki sessizlik tarafsızlık değildir kesinlikle bu zalimin tarafını seçmektir yani. Öyleleri de artık kendini kontrol etsinler. İmanlarını kontrol etsinler. Kendilerini sorgulasınlar. Biz şunu bilmeliyiz tehlikeli bir döneme girilmeden insanların kaliteli olanları ortaya çıkmaz. Karanlık çökmeden yıldızların ortaya çıkmaması gibi.

Böyle dönemlerde kim kaliteli kim kalitesiz içimizden veya dışımızdan hepsi ortaya çıkıyor. Yıldızları görmek için karanlığa razı olduğumuz gibi kaliteli insanları görmek içinde zor ve karanlık dönemleri görmeye razıyız, razı olmalıyız. Bu zaman da ortaya çıkıyor kimde kaliteli var kimde yok. Onun için çokta üzülmeye gerek yok bize çok şey kazandırdı çok bir şey kaybetmedik kesinlikle hiçbir şey kaybettiğimizi düşünmüyorum. Ne maddi ne manevi hiçbir şey kaybetmedik biz aslında çok şey kazandık.  Sen de selamlarımı söyle herkese. Bir kardeşimiz demiş ki durumumuz güneş tutulmasına benziyor kısa sürecek güneş çıktığında eskisinden daha da parlak olacak. İnşallah ben de öyle ümit ediyorum. Daha da parlak günler gelecek. Süre bitmek üzere çok selam söyle herkese ben çok iyiyim kimse beni merak etmesin benim durumum iyi, görüşürüz inşallah.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here