Cezaevi Telefon Görüşmeleri – 3 – 6 Temmuz 2018

0
Cezaevi

8 Şubat 2018 tarihinden beri haksız bir şekilde Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin, 6 Temmuz 2018 tarihinde ailesi ile yapmış olduğu telefon görüşmesinin ses kaydı yayında.

Selamun Aleykum ben Alparslan Kuytul

Nasılsın iyi misin? Çok şükür ben de iyiyim, hamdolsun, annem nasıl çocuklar da iyi? Ben iyiyim çok şükür geçen sana Mevlana’nın bir sözünü söylemiştim ya ’ iyiyim desem yalan olur kötüyüm desem inancıma dokunur’ iyisi mi kendimi hamde vurayım. Biz ağız alışkanlığı iyiyiz, çok şükür derken aslında elhamdülillahı kastediyoruz. Çok şükür yani sen o gün gittikten sonra daha da iyi oldum ondan sonra da şuana kadar daha iyiyim yani.Hiçbir isteğimizi kabul etmiyorlar haftalık programı daha da kötü yaptılar eskisinden daha da kötü bir şekle getirdiler. Ama yine de çok şükür kendimi çok kötü hissetmiyorum.İlk zamanlarıma daha döndüm gibi , rahat rahat oturup kitabımı okuyorum. Çok öyle fazla sıkıntı çekmiyorum diyebilirim.

Biz Allah’tan yüksek makamlar istiyoruz. Kullar olarak hepimiz . kim yüksek makam istiyorsa büyük sıkıntılara hazır olsun. Bu dava iğneyle kuyu kazma mücadelesidir. Bazen iğneyi de bulamayacağız o zaman tırnaklarımızla kazıyacağız. İşte şimdi onu yapmaya çalışacağız.Sonuçta Allahın bize takdir ettiği neyse o gerçekleşecektir.

Allah azze ve celle buyuruyor: Tevbe Süresi ‘nde ’ Kul len yüsibena illa ma ketebellahu lena.’ ‘ Deki Allah’ın bizim için yazdığında başkası bizi bulmaz.

O bizim mevlamızdır o halde Müminler ancak Allah’a tevekkül etsinler.’ Yani biz de Allah’a tevekkül ediyoruz. İnsanlardan bir şey olmayacağını da biliyoruz. Ve yine Allah Nahl Süresi’nde ‘Vasbir wema sabruke illa billahi.’ ‘sabret senin sabrın ancak Allahın yardımı iledir. ‘ ‘ Vela tehzen aleyhim .’ ‘ Onlardan dolayı da kederlenme. ‘ ‘Vela teku fi daykin mimma yemkurune. ‘ ‘Ve onların tuzaklarından dolayı da kaygı duyma.’ Biz de öyle Ona iman etmişiz. O şekilde sabrediyoruz.

İnsanlar zulme gözlerini kapatmış kulaklarını tıkamış ben onlara diyorum ki zulme gözünü kapatıp kulağını tıkayanlar yarınlarda görünmeyecek ve dinlenilmeyecektir. Ceza amelin cinsinden olacaktır. Bu gün görünmeyenler ve duyulmayanlar yarınlarda duyulmayacak ve dinlenilmeyecek. Bu gün zulme sessiz kalanlar yarın zulme uğradıklarında insanların tepki göstermesinin ve kendisini savunmasının hakkına sahip olamayacaklar. Her şeye sessiz kalıyorlar sonra da diyorlar ki bize zulmedildi kimse karışmıyor niye insanlar konuşmuyor.

Ben dün zulme uğrarken ben o zulme uğrayanları savundum. Ama insanlar bu gün bize yapılanı seyrediyorlar.Bir kardeşimiz mektubunda; bir Alman rahibin hayatından yani daha doğrusu sözünü yazmış bu adam 84 yılında doğmuş 92 yaşında bir Alman rahip Yahudilere karşı soykırım yapılırken sessiz kalmış diyor ki: ‘Yahudiler önce Naziler için geldiler ben sesimi çıkarmadım çünkü ben Yahudi değildim, sonra Koministler için geldiler ben yine sesimi çıkarmadım çünkü ben Kominist değildim sonra sendikacılar için geldiler ben yine sesimi çıkarmadım çünkü ben sendikacı da değildim. Sonra benim için geldiler artık ses çıkartacak kimse kalmamıştı. Şimdi aynen o durum gibi her şeye sessiz kalanlar bu adamın durumuna girecekler ve ilerde pişmanlık duyacaklar ve sessiz kalmaya devam edecekler.

Biz ateş gibi yanmaya devam edeceğiz ateş gibi yanacağız ama sonunda küle değil güle döneceğiz inşaallah. Kardeşlerime söylemek istediğim beni çok sevdiğini söyleyip İslam’a hizmette rol almayanalar Allah’ı sevmeden beni sevmişler demek ki.. Ben böyle bir sevgiyi kabul etmekten Allah’tan haya ederim. Beni seviyorlarsa önce Allah’a hizmet etsinler. Evde oturmasınlar, sürekli anlatsınlar, koştursunlar.

İnsanların çoğunluğu maalesef cesaret ve musibet imtihanlarını kaybederler. Bu iki imtihanı kazananların sayısı azdır. Eğer cesaret ve musibet imtihanlarını kazanırsak Allah bu sancağı bize teslim edecek ve bize baharı nasip eder. Ben de rüyam da zaten öylece gördüm geçen sana da söylemiştim bahar gelmişti ben de öyle diyorum ‘bahar geldi özgürlüğün önündeki ağaç açtı bir anda her tarafı meyve kapladı.’Eğer bu imtihanı kazanırsak inşaallah ondan sonrası daha güzel olacak ne hapishanenin demir parmaklıkları ne de medyanın yalan ve iftiraları doğru fikirlerin kitlelere ulaşmasını durduramaz.

Onlar belki beni içeri almakla bu davanın ve hareketin durmasını planladılar ama insanlara doğru fikirleri ve inançları ulaştıracak olan Allah’tır ama Allah’ın önünde kimse duramaz, fikirler zulme uğradıkça yayılırlar. Zulmettikçe fikirler daha da yayılacak Sezai Karakoç’un ‘geceye yenilmeyen her insana Allah ödül olarak bir gündüz nasip eder.’Eğer bu geceye yenilmesek inşaallah ne diyelim diyecek çok şey var haklıysak korkmayalım, haksız olmaktan korkacağız. Çünkü haklı olanı Hak her zaman koruyacaktır.

Musibet bizi helak için gelmedi Abdulkadir Geylani’nin güzel bir sözü vardır:’ ‘Evladım, demiş musibet eni helak etmek için gelmedi senin imanını ve sabrını imtihan etmek için geldi musibet kulun köyüğüdür sonuçta ya altın ya tortu çıkar’ yani Allah bu şekilde seni imtihan ediyor sendeki altınları ortaya çıkarmak için eğer altın varsa tabi yani biz sabredeceğiz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here