Cezaevi Telefon Görüşmeleri – 8 – 24 Ağustos 2018

0


8 Şubat 2018 tarihinden beri haksız bir şekilde Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin, 24 Ağustos 2018 tarihinde ailesi ile yapmış olduğu telefon görüşmesinin ses kaydı yayında.

Selamun Aleyküm ben Alparslan KUYTUL.

Ne var ne yok? İyi misin? Çok şükür. Bayramın tekrar mübarek olsun. Allah razı olsun. Annemle de bayramlaşacaktım. Sen hemen çıksan yukarı. O zaman artık olmaz. Sen artık selam söyle, benim yerime annemin elini öpersin.

Bende korktum bunlar gelmeyecek mi diye? Hatta şimdi memurlara da söyledim “Bende gelmeyeceksiniz diye korktum” dedim. Onlar sırayla alıyorlar hep. İyiyim çok şükür. Yanında kimler var? Onlar yarın gelemiyorlar. Onlar isterlerse Salı günkü kapalı görüşe gelebilirler. Ondan sonraki açık görüşe de gelebilirler yani. Elhamdülillah inşallah bir kaza bela olmamıştır. Çok dua ettim ben, Kurban Bayramı güzel olsun. Herkese selamımı söyle. Allah bayramın kıymetini bilenlere yapması gerekeni yapanlara yardım edecektir. Bu bayram sonuçta Allah’ındır. Allah kendisi için bayram yapanlara ve çalışanlara mutlaka yardım edecektir ve etmiştir eminim. Tüm kardeşlerimiz kim ne yaptıysa bu bayramda kimlere gezdiyse, kimleri ziyaret ettiyse, ne kadar kurban kestiyse, ne kadar Allah için çalıştıysa Allah (ac) kabul eylesin. Hepsine selamlarımı söylersin tekrardan bayramlarını tebrik ettiğimi söyle.

Bu bayram bize teslimiyeti hatırlatan bir bayram. Yani Allah teslim olanlara yardım ediyor ve Allah (ac) mahcup etmiyor. Mesela Hz. İbrahim Allah’a teslim oldu çocuğunu İsmail’ini kesmeye göze aldı. İsmail’ini kesmeye göze alınca Allah’ta ona İsmail’ini kestirtmedi. Ona bir koç verdi. Bizde Allah’a teslim olursak Allah (ac) kıymetli şeylerimizi bize bağışlar ve bize Hz. İbrahim’e verdiği gibi güzel nimetler verir. Teslimiyeti hatırlasın bu bayramda. Ne kadar çok teslimiyet sahibi insan varsa içimizde Allah’ın rahmeti de o kadar olacaktır. Bunu unutmasınlar. Yani koskoca Hz. İbrahim bile teslimiyet imtihanına sokulmuş. Allah (ac) Bakara Suresinde öyle buyurmuş: “Rabbi ona teslim ol dedi. O da alemlerin Rabbine teslim oldum dedi” İşte demek ki teslim olunca, Allah onu yükseltmiş. Demek ki Hz. İbrahim bile olsan yine de teslimiyet imtihanına sokuluyorsun. İmtihansız yükselmek yokmuş demek ki. İşte biz de imtihanlara sokuluyoruz. Ne kadar teslimiyet gösterirsek o kadar Allah’ın yardımını bekleme hakkına sahip olacağız. Bu duygular içerisinde olsunlar. Her kurbanda aslında teslimiyet konusunu hatırlamak da icap eder. Aynı zamanda mesela bir koyunda Allah’a teslim oluyor. Yediği kuru ota karşılık, içtiği pis suya karşılık Allah’a canını teslim ediyor sonuçta. Biz koyundan keçiden çok daha güzel nimetler içerisindeyiz. Koyun kadarda mı olamayacağız? Her Müslüman gerekirse Allah yolunda canını da ortaya koyabilmeli. Allah’a teslimiyeti aslında koyunlardan öğrenmeliyiz. Koyun tekbir getirdiğin zaman benim başıma geldi tekbir getirince koyun kendini teslim ediyor. Madem ki sen Allah’a için beni keseceksin o halde kes der gibi bu şekilde davrandığını gördüm. Bu benim başıma geldi bizzat. Kim Allah’a teslimiyet gösterirse Allah ona yardım edecektir. Kim Allah’a teslimiyet gösterirse Allah onları yükseltecektir. Yükselmenin yolu teslim olmaktır. Allah (ac) kitabında teslim olanların yükseldiğini anlatıyor. Kim teslim olduysa Allah onu yükseltmiş. Seçilmiş olanlar hep teslim olanlar. Bu insanın yükselmesi için bir yol. Tüm arkadaşlarda bu anlayışın olması lazım. Diyeceklerim bunlar. İnşallah yarın geldiğiniz zaman burada görüşürüz. Çok özledim çocukları inşallah görüşeceğiz. Az kaldı sende Allah’a emanet ol.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here