Alparslan Kuytul Hocaefendi’den Hicri Yılbaşı Mesajı

0
hicri yılbaşı
hicri yılbaşı

Alparslan Kuytul Hocaefendi Hicri yılbaşı ile ilgili mesajı

Alparslan Kuytul Hocaefendi Hicri yılbaşı ile ilgili mesaj yayımladı

Peygamberî medeniyet hicret ile gerçekleşmiştir. Hicret düşmanın zulmünden bir kaçış olmaktan ziyade bir medeniyet inşa etme girişimidir. İslam tarihinde ne Efendimizin doğumu ne kendisine peygamberliğin verilmesi ne katıldığı savaşlar ve kazandığı zaferler ve ne de gerçekleştirdiği fetihler takvim başlangıcı olarak kabul edilmemiş ancak medeniyetimizin doğuşunu temsil eden hicret hadisesi hicrî takvimin başlangıcı olarak kabul edilmiştir. Âyet ve sûrelerin ayırımında bile hicret ölçü alınmıştır. Hicretten önce gelen ayetler mekkî, sonra gelenler medenî olarak isimlendirilmiştir. Bir medeniyet kurma girişimi olan hicret hadisesinin Müslümanlar için takvim başlangıcı kabul edilmesi İslam’ın yeryüzünde bir medeniyet kurma projesi olarak gönderildiğini gösterir. Hicri yılbaşı bizlere bunları hatırlatmalıdır.

Tüm kardeşlerimi Allah’ı razı etme ve medeniyet kurma düşüncesi ile doğup büyüdüğü toprakları, malını-mülkünü ve akrabalarını terk eden Efendimiz ve ashabı gibi fedakâr olmaya ve İslam medeniyetini yeniden inşa etmek için mücadeleye davet ediyorum. Müslümanların kanlarının her tarafta aktığı, günahların son derece çoğaldığı ve birlik-beraberliğin tamamen kaybedildiği bir dönemde bu mücadeleye daha çok muhtacız.

Bu hicri yılbaşının hepimize görevlerimizi, göstermemiz gereken fedakârlıkları ve kendi medeniyetimizi yeniden gerçekleştirmeyi hatırlatan bir yılbaşı olmasını Allah (cc)’tan niyaz ederim.

Alparslan KUYTUL
12 Eylül 2017
1 Muharrem 1439

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here