Milletin Malını Çarçur Ettiler!

0

701 sayılı KHK ile haklı bir sebep olmaksızın kapatılan Furkan Dernekleri ve Furkan Vakfına bağlı olduğu gerekçe gösterilerek mühürlenen temsilciliklerde bulunan demirbaş eşyalar, evlerin boşaltılması gerekliliği gerekçe gösterilerek satılmaya başlandı. Satılacaksa bile ihaleye açılarak satılması gereken eşyaların yok pahasına satıldığı öğrenildi. Kıymetinin çok altındaki fiyatlarda satılan ve hatta rastgele dağıtılan eşyalara Furkan Gönüllülerinden tepki geldi.

Edinilen bilgilere göre kapısına haksızca kilit vurulan Niğde İlim Ve Hizmet Derneğinin eşyalarının neredeyse tamamı, Niğde’de faaliyet gösteren Diyanet ve Diyanete bağlı kurslara dağıtıldı.

Kapatılan Batman Eğitim ve Dayanışma Derneğinde bulunan yaklaşık 15.000 TL değerindeki eşyaların ise duyurusu günübirlik yapılan bir ihale ile 3.500 TL gibi çok düşük bir fiyata satıldığı öğrenildi.

Dernek ve vakıf gönüllüleri bu haksız durum karşısında “Bu eşyalar bizlerin paralarıyla hayırlı hizmetlerde kullanılmak üzere alındı. Furkan Vakfı davası henüz sonuçlanmadan eşyaların bu şekilde dağıtılmasını asla doğru bulmuyoruz. Milletin malını çarçur ettiler. Hakkımızı helal etmiyoruz.” ifadeleriyle tepki gösterdiler. Furkan Gönüllüleri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada “biz ümmetimiz için hayırlı çalışmalar yapıyorduk, o vakıflarda bulunan eşyaların tamamı ise hayırlı faaliyetlerde kullanılmak için emekle, çileyle alınmıştı. Şimdi bu şekilde satılması, elden çıkarılması zulümdür” vurgusu yaptı.

Yakın bir zamanda ise kapatılan Diyarbakır Derneğine farklı zamanlarda 4 kez hırsız girmesi de halkın sert tepkisini çekmişti. Ayrıca kayyum atanan Furkan Vakfı merkez binasına ve mühürlenen öğrenci evlerine de hırsız girmesi ciddi maddi kayıplara neden olmuştu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here