Ömer Faruk Gergerlioğlu: Furkan Vakfı’na ve Alparslan Kuytul’a Yapılan Zulümdür

0

HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu bugün mecliste yaptığı konuşmada, Furkan Vakfına ve Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye yapılan zulmü gündeme getirdi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu bugün mecliste yaptığı konuşmada, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin cezaevinde maruz kaldığı tecrit zulmüne değinerek; “İntikam duygularıyla hareket edildiği apaçık ortadadır.” İfadelerini kullandı.
Ayrıca Gergerlioğlu, Furkan gönüllerine yapılan akılalmaz baskıları kınadığını söyledi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun açıklamaları şu şekilde;

YAPILAN YANLIŞLARI ELEŞTİRMEK EN DOĞAL HAKKIDIR

Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul’a yönelik, son zamanlarda hukuksuz yasa dışı baskılar yapılmaktadır. Alparslan Kuytul, AK parti hükümetinin yaptığı uygulamaları daha çok İslami argümanlarla eleştirmekte, artık siz “Adalet ve Kalkınma Partisi” değil “Zulümle Kalkınma Partisi” oldunuz demektedir. Ve bu partiyi yaptığı hukuksuzca, vicdansızca işlerden dolayı eleştirmektedir. Bu da en doğal hakkıdır.

MEMLEKETTE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ VARDIR
Memlekette ifade özgürlüğü vardır. Ve idarecilerin yaptığını eleştirme hakkı vardır. Ancak bu eleştirilerden rahatsız olunmuş demek ki, Alparslan Kuytul’a ve Furkan Vakfına yönelik çok önemli bir baskı harekâtı yapılmaya başlanmıştır. Daha öncesinde de yapılıyordu biliyoruz… Açık hava toplantıları engelleniyordu. Ama son 9 ay öncesinde Alparslan Kuytul, ipe sapa gelmez iddialarla tutuklandı. Çünkü ben iddianameyi okudum inanılmaz ifadeler var. İşte örgüt yöneticiliği PKK/FETÖ örgüt yöneticiliği ve benzeri gibi ithamlarla tutuklandı. Ancak öncesinde bu vakıf hakkında ve kişi hakkında yapılan araştırmalarda da Emniyet’in terörle mücadele dairesi başkanlığının raporunda; “Herhangi bir terör örgütü ile faaliyeti olmayan bir vakıftır” deniliyor ancak Alparslan Kuytul büyük bir gürültüyle çok büyük ithamlarla terör örgütü iddialarıyla 9 ay öncesine de tutuklandı.
Gerçekten inanılmaz! Türkiye’nin ne kadar hukuksuz bir yer olduğunu gösteren bir şekilde 9 aydır tek kişilik bir hücrede tutuluyor. Arkadaşlar bu sadece tek kişilik bir hücre 24 saat kimseyi görmüyor. Bakın 9 ay 24 saat kimseyi göremeyen bir insan, dışarda bile çıldırır. Mahkeme önüne bile çıkmış değil suçunu bile bilmiyor ve kendisi suçlu ilan ediliyor. Yaptığı faaliyetlerle kendisi suçlu iddia edilmiş.İNTİKAM DUYGULARIYLA HAREKET EDİLDİĞİ APAÇIK ORTADADIRŞimdi sorarım; Türkiye Cumhuriyeti’nde mahkemeden karar olunmadan insanları nasıl suçlu görebilirsiniz?
Mahkeme kararı olsun ondan sonra karar verilsin yargı olsun. Ancak şu anda yargılanması başlamayan 9 aydır yasalara aykırı bir şekilde, koğuşta olması gerekirken tek kişilik bir hücrede tutulan, müebbet mahkumlara yapılan muameleye maruz kalan bir insan var karşımızda bu kabul edilebilir mi?
Adana’da ikameti, yakınları daha zor gitsin diye Bolu F tipi cezaevine nakledildi bu kişi. Gayet net bir şekilde intikam duygularıyla hareket edildiği apaçık ortadadır. Bir partiye yönelik bir eleştiri yani “Adalet ve Kalkınma Partisi” değilsiniz artık “Zulüm ile Kalkınanlar Partisi’siniz” eleştirisi bir insanın bu denli ağır cezalandırılmasını mı gerektiriyor? Anayasanın, hukukun, yasaların ayaklar altına alınmasını mı gerektirir?

Aylardır eşi ve vakıf üyelerinin yaptıklarını takip ediyorum sivil toplum etkinlikleri yaparak hiçbir şekilde sağa sola zarar vermeden “Alparslan Kuytul’a özgürlük” talep ediyorlar.

İşte çeşitli yerlerde açıklama yapıp dağılıyorlar, hiçbir kimseye zararları olmadığını görüyoruz. Veyahut boyunlarına Alparslan Kuytul’a özgürlük yazılı atkı asıyorlar ancak böyle yürümeleri bile yasaklanmış. Geçenlerde Bolu’da eşi ve yakınları “Alparslan Kuytul’a özgürlük” yazılı atkı ile gezme suçuna itiraz etmişler ve demişler ki: “suçu ve suçluyu övüyorsunuz” yahu! Suç nerede suçlu nerede!? Bana gösterin mahkeme kararını el insaf bu denli yasaları ayaklar altına almayın. Yine dün 79 kişi bir vapur seyahati yapıyor. Eminönü’nden kalkıp Üsküdar’a gidiyor. “Alparslan Kuytul’a özgürlük” yazılı atkılarla Üsküdar’a çıkacaklar ve orada böyle bir kendi yürüyüşlerini yapacaklar ancak sahile inmeleri yasaklanıyor gerisin geri tekrar Eminönü iskelesine gönderiyorlar. 79 kişi içinde 18’i bebek, 21 kadın da var bu insanlar orda mağdur ediliyor.

İNSANLARIN SEYAHAT ÖZGÜRLÜKLERİNİ KISITLAYARAK SİZ SUÇ İŞLİYORSUNUZ!

Sanki çok büyük bir suçluymuş gibi herkesin ortasında kadınlar aranıyor, namaz kılmaları engelleniyor.
Ardından gözaltına alınıyorlar ve bu gözaltı esnasında kadın polis memurları tarafından atkılar boyunlarında incitecek tarzda çekilerek zulüm ediliyor, işkence ediliyor, hakaretler ediliyor, küfür ediliyor ve bu şekilde 79 kişiyi alıp emniyete götürülüyor.
Sabaha kadar 9 saat göz altında tutuluyor. Sanki nedir yani nasıl bir suç mu işlenmiş, ortada bir suç mu var? İnsanların seyahat özgürlüklerini kısıtlayarak siz suç işliyorsunuz! Ama suç olarak Alparslan Kuytul’a özgürlük atkısı takmak diye gösteriliyor.

ADALETİN ZERRESİ YOK MEMLEKETTE

Gülsem mi ağlasam mı?

Bir taraftan Alparslan Kuytul’a zulmediyorsun öbür taraftan bu zulmü eleştirene de zulüm ediyorsun ya sizin adaletiniz nerde kalmış? Nerde bu hukuk?! Allah aşkına, bari bu güzel kelime ve kavramları kullanmayın, ağzında hiç yakışmıyor. Partinizin adı ağzınıza hiç yakışmıyor. Çok net bir şekilde söylüyorum, çünkü adaletin zerresi yok memlekette, demokrasinin zerresi yok memlekette binlerce insan mağdur. Türkiye’de hukukun üstünlüğü endeksinde dünyanın en son sıralarında. Bu olayı şiddetle kınıyorum. Bir an evvel Alparslan Kuytul’a yapılan bu yargısız infazın bitmesini istiyorum. Bu denli abuk sabuk bir şekilde atkı ile yürümeyi suç ihdas edenleri de aynı şekilde kınıyorum. Alparslan Kuytul bir an önce adil bir şekilde yargılanmalı siyaset yargıya egemen olmamalı. Kin ve nefretten dolayı bu uygulamalarla kişilerden intikam alınmamalı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here