10 Ocak Mahkemesine Bir Gün Kala; “Ben AlparslanKuytul”

0

Furkan gönüllüleri, 5 buçuk aydır her çarşamba günü ‘Alparslan Kuytul Hocaefendi ile aynı saatte çay-kahve içme etkinliği- düzenleyerek ülkemiz çapında zulme ve haksızlıklara karşı farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Tüm ömrünü mazlum ümmetin kurtuluşuna adayan Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi, 335 gündür haksız ve hukuksuz bir şekilde Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu yargılanmaya devam ediyor. Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin talebe ve sevenleri ise 22 Ocak mahkemesine son 20 güne girildiğinden bu yana etkinlik ve faaliyetlerini arttırarak yapılan hukuksuzluklara seyirci kalmayacaklarını bir kez daha tüm dünyaya göstermiş oluyorlar…

Alparslan Kuytul Hocaefendi, tutuksuz yargılandığı davalardan biri olan “Halkı Kin Ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme” davasından geçtiğimiz mayıs ayında beraat etmişti. Beraat hükmüne savcının itiraz etmesi üzerine İstinaf Mahkemesi, beraat kararına yapılan itirazı esastan reddetti, mahkemenin kararını yerinde buldu. Yani Hocaefendi “Halkı Kin Ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme” davasından kesin olarak beraat etti.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 22 Ocak’taki mahkemesine 12 gün kaldı. Hocaefendinin 8 kasımda tahliye edildiği terör mahkemesinin ikinci duruşması 10 Ocak 2019 tarihinde görülecek.

Etkinlik boyunca Hocaefendi’nin talebe ve sevenleri, “Ben AlparslanKuytul” etiketini başlatarak, yargısız infaza bir an evvel son verilmesini, “Özgürlük ve Adalet” için bir çok paylaşım yaptılar. Açılan etiket  Türkiye ve Dünya gündeminde 1.sırada yer aldı.

İşte o paylaşımlardan bazıları;