Semra Kuytul Hocahanım’ın Gözaltına Alınmasını Kınıyoruz!

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi 1 yıllık haksız tutukluluğunun ardından 24 ocak günü tahliye edilmiş, tahliyesinin üzerinden henüz 1 gün dahi geçmemişken TEM operasyonuyla evine baskın yapılarak bir kez daha tutuklanmıştır.


Siyasi baskılar ve talimatlarla evinde misafirlerini ağırlarken yeniden bir Tem operasyonuyla tutuklanan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin eşi Semra Kuytul Hocahanım, 25 ocaktan bu yana yaşadıkları mağduriyetlerini ve yapılan siyasi zulümleri kınayan tweetler atarak bu hukuksuzluğu tüm Türkiye ye duyurmaya çalıştı. 


Adaletin günden güne zayıfladığını ve yargının siyasi talimatlarla çalıştığı ülkemizde, Semra Kuytul Hocahanımın yapmış olduğu paylaşımları hazmedemeyenler bu kez de kendisini gözaltına alarak bir susturma girişiminde daha bulundular. Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin haksız yere tutuklanmasını, İslam alimine yakışmayan bir üslupla evine baskın yapılmasını, üstelik baskından sonra da evlerinin polisler tarafından abluka altına alınıp kendilerine terör örgütü muamelesi yapılmasını kınayan ve ülkemizdeki diktatörlüğe dikkat çeken içerikte paylaşımlar yapan Semra Kuytul Hocahanım’ın da susturulmaya çalışılarak gözaltına alınmasını şiddetle kınıyoruz.

Fikir özgürlüğünü savunan, ancak kendilerine muhalif tek bir sese dahi tahammül edemeyen bir yönetimin adı, asla demokratik bir yönetim olamaz!

Yapılan zulümleri bir kez daha halkımızın vicdanına sunuyor, her muhalif sesin susturulmaya çalışıldığı ülkelerin fikir özgürlüğü ve adaletten fersah fersah uzaklaştıklarını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here