4. Kez Ertelenen Mahkeme Sonrası Furkan Gönülleri Basın Açıklaması Geçekleştirdi!

0

Alparslan Kuytul Hocaefendinin, ilk duruşmasından tahliye aldığı ‘terör’ mahkemesi, dördüncü kez ileri bir tarihe ertelendi.

Bunun üzerine sevenleri ve talebeleri, dördüncü kez ertelenen mahkeme sonrası Adliye binası önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdiler.


Basın açıklamasının tamamı:

Bugün terör ve suç örgütü kurma iddiasıyla hakim karşısına çıkan Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendinin önce 8 Kasım’da terör suçlamasından sonra da 24 Ocak’ta suç örgütü kurma iddiasından dolayı Adana 4 ağır ceza mahkemesince tahliyesine karar verilmişti.

Daha sonra savcılığın bir üst mahkemeye itiraz sonucunda Adana 5. Ağır Ceza mahkemesince tahliyesinin üzerinden 24 Saat geçmeden yeniden tutuklanıp cezaevine konulmuştur suç örgütü kurma ve nitelikli dolandırıcılık suçlamalarından ilk duruşmada tahliye edilmiş ve her iki mahkemeye ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Tahliye edilmesine karar vermiş ve duruşmayı dosyayı incelemek üzere 10 Ocak 2019 tarihine ertelenmiştir. 10 Ocak 2019’da ikinci duruşması görülen temel Mahkemesi ise Segbis bağlantısının kurulamaması ve savcının ek süre talebi sonrası 4 Nisan 2019 tarihine ertelenmiştir.

Mahkeme heyeti dosya yeni eklenen belgelerin incelenmesi ne eksik hususların giderilmesine ve sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 4 Temmuz 2019’a yani bugüne ertelenmişti duruşmanın dördüncüsü bugün adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Biraz önce görüldü.

Mahkeme 18 Ekim 2019 tarihine ertelenmiştir. Hocaefendinin talebeleri ve sevenleri olarak;

“Hocamıza yapılan hukuksuzlukları sonuna kadar haykırmaya ve onun hakkına sahip çıkmaya devam edeceğiz onun dosyası suç dosyası değil sus dosyasıdır hakikatleri konuşmamızdan rahatsız olanlar bilsinler ki her ne olursa olsun hakikatleri konuşmaya devam edeceğiz zulme baskıya karşı durmaya kim olursa olsun mazluma sahip çıkmaya ve her fırsatta İslam dininin en temel hakikat-i olan Tevhid gerçeğini anlatmaya devam edeceğiz katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz Allah’a emanet olun,

Esselamu Aleyküm “

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here