4. Kez Ertelenen Terör Mahkemesinde Neler Yaşandı? Alparslan Kuytul Hocaefendinin Avukatı Adem Tural Cevapladı

0

Alparslan Kuytul Hocaefendinin aylardır devam eden terör mahkemesinin 4 Temmuz’da 4.duruşması gerçekleşti. Dosyaya yeni bir iddianamenin eklenmesi sebebiyle dava ileri bir tarihe ertelendi.

Bu akşam Alparslan Hocanın avukatı Adem Tural, açılan mahkemeler ve telefonla görüşme hakkının kısıtlanması konularında kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

“4 Temmuz tarihinde 11.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen terör mahkemesinde neler yaşandı? O içerikten bizlere bahsedebilir misiniz?” sorusuna verdiği cevapta Alparslan Kuytul Hocaefendinin hangi iddialar sebebiyle yargılandığını açıkladı.

Söz konusu iddiaların ise sadece Alparslan Kuytul Hocaefendinin gündeme ve siyasete dair yaptığı değerlendirme amaçlı konuşmaları olduğunu dile getiren Tural’ın açıklaması şu şekilde oldu:

Bu dava FETÖ terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek ve PKK propagandası yapmak iddialarıyla açılmış bir mahkemeydi. İddianame ilk hazırlandığında 6 farklı konuşma hakkında açılmıştı. Bunlardan üçü FETÖ’ye yardım, üçü de PKK propagandası olarak değerlendirilmişti. Daha sonra 2.duruşmada yeni bir iddianame hazırlandı yeni bir konuşma eklendi. Bu konuşmayı da FETÖ’ye yardım kapsamında değerlendirdiler. Daha sonra bir soruşma daha başlatılıyor ve bu soruşturma hakkında gizlilik kararı alınıyor. O soruşturmadan da dün yeni bir iddianame hazırlandığını öğrendik. Şu an iddianame mahkemeye sunulmadığı için içeriğini öğrenemedik. Ancak o da yine hocanın bir takım konuşmalarının ya FETÖ’ye ya PKK’ya ya da herhangi bir başka terör örgütüne yardım ya da propaganda olarak değerlendirilmesinden dolayı açıldığını düşünüyoruz. Önümüzdeki haftaiçi o iddianamenin içeri hakkında bilgi sahibi olacağımızı düşünüyoruz. 

“11. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın tutuklulukla bir alakası var mı? Ya da bu yeni açılan dosyanın tutuklulukla bir alakası var mı?” sorusuna ise Tural şu cevabı verdi:

“Bu davadan 8 Kasım’da tahliye oldu. Bu nedenle şuan tutuklu yargılanması ile 11. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden dava ile ilgili hiçbir bağlantı yoktur. Yeni bir iddianame hazırlanması hocanın tekrardan tutuklanacağı anlamına gelmiyor şuan için.”

Alparslan Kuytul Hocaefendinin avukatı Av. Adem Turalın merak edilen tüm sorulara verdiği cevapları izlemek için tıklayınız;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here