400. GÜNÜNDE HAKSIZ TUTUKLULUK ZULMÜNÜ BİR KEZ DAHA KINIYORUZ!

0

Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi, 8 Şubat 2018 tarihi itibariyle herkesin susturulup korkutulduğu bir dönemde, toplumumuzun menfaati için korkmadan hakkı konuşmanın, tevhidi ortaya koymanın ve yanlışlara yanlış demenin bedelini ödemeye devam etmektedir.


Alparslan KUYTUL Hocaefendinin 8 Şubat 2019 itibariyle başlayan haksız tutukluluk zulmü bugün itibariyle 400’üncü gününü tamamlamıştır. Hukukî ve vicdani hiçbir suçu olmadığı halde, Türkiye’nin onuru ve umudu bir İslam alimi, 400 gündür demir parmaklıklar arkasında tutulmaktadır.


Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında hiçbir suç bulunamamasına rağmen Bolu F tipi cezaevine gönderilmesi ve üstelik 10 ay boyunca tecrit altında tutularak yalnızlaştırılmaya çalışılması, yaşanılan 400 günlük sürecin hukuki değil siyasi olarak işlendiğinin apaçık bir göstergesidir.


Ayrıca çıkmış olduğu tüm mahkemelerden ilk duruşmada tahliye edilmesine rağmen, 25 Ocak 2019 tarihinde milyonların gözü önünde tahliye edildikten saatler sonra siyaseten tekrar tutuklanması, yargıya olan güveni bir kez daha zedelemiştir. Tahliye edilir edilmez acele ile tekrar tutuklanmasından bir kez daha anlaşılmıştır ki Alparslan Kuytul Hocaefendi, suçsuzdur ve tutukluluğu, tamamen siyasi gerekçelere dayanmaktadır.

Alpaslan Kuytul Hocaefendi ye yapılan zulmün 400. gününde, talebeleri ve sevenleri olarak bu zulmü ŞİDDETLE kınıyor ve haksızlığı bir kez daha tüm duyarlı halkımızın vicdanlarına havale ediyoruz.
Alparslan Hocamız suçsuzdur ve derhal serbest bırakılmalıdır!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here