Alparslan Hocaefendi’nin Başlattığı Kardeş Aile Projesinde Yer Alan Furkan Gönülleri İle Röportaj

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi, Suriye iç savaşının başladığı ilk yıllarda (2014) Suriye’den gelen ailelere sahip çıkarak ‘Kardeş Aile’ projesini başlatmıştı.

Furkan gönüllüleri ise gücü yettiğince, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde binlerce yardıma muhtaç aileye ulaşmaya çalışmıştı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin yaklaşık 5 yıl önce başlattığı kardeş aile projesinde yer alan gönüllülerle röportaj yapıldı.

Röportajda gönüllüler, Alparslan Hocaefendi’nin öncülüğünde başlatılan ‘Kardeş aile projesi’ ile yardım seferberliğinin bir kampanyaya dönüştüğünü ve savaşın içler acısı bir hal aldığı o dönemde çaresizce ülkemize gelen Suriyeli aileleri yalnız bırakılmadıklarını ifade ettiler.

Şimdi ise 30 Ocak’tan sonra kayyum atanarak hayır kapıları olan Furkan Vakfına kilit vurulsa da, yardıma muhtaç aileleri unutmayarak desteğe devam ettiklerini ve hayır yapmalarına vesile olan Alparslan Hocaefendi’ye minnetlerini dile getirdiler.

Furkan gönüllüleri bu şekilde, vakfın kapısı kapatılmış, dernekler mühürlenmiş olsa da Hakka ve Halka Hizmetin kapısının açık kalabileceğini ispat etmiş oldu.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin başlattığı Kardeş Aile Projesinde yer alan gönüllüler ile yapılan röportajlar şöyle;

Alaattin Ağırman Beyefendi;

Furkan gönüllüsü olarak 30 Ocak operasyonu öncesinde yardım çalışmalarını Vakıf bünyesinde Vakfın çatısı altında yapıyorduk ki, zaten Alparslan Kuytul Hocaefendi kendisi de bizzat bu yardım çalışmalarının içerisinde yer alıyordu. 30 Ocak operasyonu sonrasında da hayırlı Hizmetleri kendi imkanlarımız doğrultusunda yapmaya çalışıyoruz ihtiyaç sahibi aileler 30 Ocak operasyonu sonrası bitti mi ki biz bu yardım çalışmalarımızı bitirelim ve eminim ki Alparslan Kuytul Hocaefendi şuan o da dışarıda olmuş olsaydı aynı bu hizmetlere devam edeceğine inanıyorum.

 

Metin Erol Beyefendi:

Alparslan Kuytul Hocaefendi bize böyle bir hayır yolu açtı. 30 Ocak opersyonundan önce de biz hayır hizmetlerimize devam ediyorduk. Yardıma muhtaç ailelerin yardımına koşuyorduk. 30 Ocak operasyonundan sonrada Allah’a hamdolsun hocamızın bıraktığı yerden devam ediyoruz. Yardıma muhtaç ailelere yardım etmeye çalışıyoruz. Allah Alparslan Hocamızdan razı olsun…

 

İzzet Daş Beyefendi:

Hepinizin bildiği üzere 30 Ocak’ta yaşanan operasyondan sonra Furkan Vakfı faaliyetlerden men edildi. Ancak Furkan Gönüllüleri hayırlı hizmetler yapmaya devam ettiler. Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin öncülüğünde başlamış olan bu hayırlı hizmetler operasyonlarla birlikte elbette durmadı. Yardıma muhtaç ailelere, yardım eli uzatılmaya devam edildi.

 

Ayşe Köle Hanımefendi:

Vakıf bünyesi adı altında daha çok kişiye sesimizi duyurma imkanına sahiptik. Şuan vakfımız resmi olarak kapalı ama biz yine de yardım faaliyetlerimizi elimizden geldiğince sürdürüyoruz.  Hocamızda burada olsaydı o da elinden geldiğince bu faaliyetleri sürdürmeye devam ederdi.  Bizlerde onun talebeleri, Furkan Gönülleri ihtiyaç sahibi ailelerin sonuna kadar yardımcıları olacağız…

 

Emra Temizkan Hanımefendi:

 

30 Ocak operasyonun yapıldığı gün bizim için zor bir gündü. Adana’da yardıma muhtaç ailelerde bu durumdan haberdar oldular. Bizi arayarak çok üzüldüklerini ve kınadıklarını belirttiler.
Vakıfımız bir operasyon geçirmiş olabilir, faaliyetler yasaklanmış olabilir ama bu bizim kardeş ailerimizi ihmal edeceğimiz anlamına gelmedi. Fakat şuan biz kendimiz onları bulmaya çalışıyoruz, şuan resmî bir kurumumuz olmadığı için onlar bizleri rahatlıkla bulamıyorlar ama biz yine de onların gönüllerini rahatlatıyoruz. Kendi çabamızla yaptığımız kolileri yardıma muhtaç ailelere ulaştırmaya çalışıyoruz. Keşke vakfımız açık olsaydı biz binlerce aileye ulaşsaydık. Çünkü onların bizi bulmaları daha kolay oluyor. Bundan sonrası içinde elimizden geldiğince yanı bugün bu yardımı yapan kardeşlerimiz tamamen kendi ihtiyaçlarından paylaşarak yapmaktalar.

Hocamızda öncülük ettiği birçok projede olduğu gibi bu projede de önce kendisi verdi. Bizzat bu yardımları kendisi yaptığı için bizimde yapmamız daha kolaylaşmış oldu.

 

Nurcan Çoşkun Hanımefendi:

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here