Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Avukatı Tahliye Talebiyle Mahkemeye Başvurdu

0

Bir yıllık haksız tutukluluğun ardından hakkındaki tüm suçlamalardan ilk celsede tahliye edilen Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin saatler sonra siyaseten tekrar tutuklanması üzerine avukatı, bu hukuksuz karara itiraz ederek, tahliye talebinde bulundu.

6. Ağır Ceza Mahkemesine iletilmek üzere 5. Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığına verilen tahliye talebi dilekçesinde Tural, müvekkili Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tahliye edildikten sonra, 24 saat geçmeden tekrar tutuklanmasının usul ve esastan yasalara aykırı olduğu gibi kamuoyunun adalete olan inancını da zedelediğini belirterek öncelikle Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tahliye gerekçelerini belirtti.

Tahliye talebi dilekçesinde “İddianamenin hazırlandığı Temmuz ayından, ilk duruşmanın gerçekleştiği Ocak ayına kadar geçen yaklaşık altı aylık süre de 4. Ağır Ceza Mahkemesi en az 40 klasör olan dosyayı incelemiş, üç günlük seri duruşma sonrası tahliye kararı vermiştir” hatırlatması yapan Tural, duruşma savcısının itirazının aynı gün kabul edilmesinin altında yatan garabete ve büyük hukuksuzluğa dikkat çekti.

“5.Ağır Ceza Mahkemesinin tutuklama kararının keyfi bir karar olduğu gibi tutuklama kararında belirtilen gerekçelerin hukuken bir geçerliliği yoktur” diyen Tural, bu ifadesini destekleyen 8 önemli maddeyi gerekçe olarak sundu.

“4. Ağır Ceza Mahkemesine sunduğumuz deliller ve talep ettiğimiz belgeler duruşma zaptında yer almadığı halde 5. Ağır ceza mahkemesinin tutuklama kararını neye dayanarak  verdiğini gerçekten çok merak ediyoruz” diyen Tural, 5. Ağır ceza mahkemesi tarafından verilen bu tutuklama kararının 4. Ağır ceza mahkemesinin emeklerini hiçe saymak ve ona büyük bir saygısızlık yapmak manalarına geldiğini düşündüklerini de ifade etti.

Son olarak Tural yaptığı başvuruda, açıkladıkları sebeplerden dolayı, mesleğin onurunu korumak ve adalete olan saygının incinmesine engel olmak için 5. Ağır Ceza Mahkemesinin tutuklama kararının itirazen düzeltilmesi ve müvekkili Alparslan Kuytul’un derhal tahliye edilmesini talep etti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here