Alparslan Kuytul: Alimler ve Aydınlar Susarsa…

0

Ailesiyle yaptığı telefon görüşmeleri kaydı heyecanla beklenen Alparslan Kuytul Hocaefendinin bu haftaki telefon ses kaydı da yayımlandı. Konuşmasının sonlarına doğru, Hz. Ali’nin “bir zulmü durduramıyorsanız en azından duyurun” sözünü alıntılayan Alparslan Kuytul Hocaefendi, zulme sessiz kalmanın zalimleri zulme teşvik edeceğini belirterek herkesi konuşmaya davet ettiğini ifade etti.

Konuşmanın ilgili kısmı şu şekilde;

Alimlerin ve aydınların sustuğu bir toplumda; kitleler susmaya ve uyumaya devam eder. Aydın ve alimlerin sessizliği; kitleleri sessizliğe kitlelerin sessizliği ise idarecileri diktatörlüğe götürür. O yüzden evvela vazife; Alim ve aydınlara, mağdur ve mazlumlara düşmektedir. Önce onlar konuşmalı.

Başka ülkelerdeki zulümleri konuşmak marifet değil. Tarihteki zalimleri konuşmakta marifet değil. Korkaklar tarihteki zulümleri, cesurlar yaşadığı zamandaki zulümleri eleştiriler. Korkaklar başka ülkelerdeki zulümleri, cesurlar kendi ülkesindeki zulümleri eleştiriler.

Zulme sessiz kalmak; ya korkudan ya da vicdanın pas tutmasındandır. Zulme karşı susanlar, zulme ortak olmuş olurlar. Unutmasınlar; zulme karşı susanlar, zalimleri zulme teşvik etmişler demektir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here