Alparslan Kuytul Hocaefendi 30 Ocak Operasyon Gecesini İlk Kez Anlattı

0

663 günlük tutukluluk sonrası tahliye edilen Alparslan Kuytul Hocaefendi, tahliye edildikten sonra kendisiyle yapılan söyleşi programında tahliye kararıyla hissettiklerini, operasyon gecesinde yaşananları ve cezaevi hatırları anlattı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, yoğun ilgiyle izlenen söyleşi programında, sunucunun “30 Ocak gecesinde neler yaşadınız?” sorusuna “Ben hocayım, hayatım ortada bir hocanın evine böyle girilir mi? Zaten o gece eve geç gitmiştim. Saat ikiye doğruydu heralde yattım. Sonra sabah beş gibiydi bir baktım sesler, kapıyı açın, kapıyı açın falan. Gözümü açtım “bu ne bu nasıl bir ses, nereden geliyor?” dedim. Pencereden bir baktım ki her taraf polis kaynıyor, tomalar, ışıklar dönüyor. Tamam dedim . Televizyonda gördüğümüz şey bizim de başımıza geldi.” şeklinde cevap verdi.

O gece kendisine uygulanan muamlelerin yakışıksız olduğunu belirten Alparslan Kuytul Hocaefendi, eve yapılan baskında kameraların sürekli kendisini çektiğini, hatta alt ve üst pijamasını değiştirirken dahi kameranın görüntü almak istediğini ancak kendisinin buna müsaade etmediğini belirtti.

Operasyonun yüzlerce polis ile terör evine baskın yapar gibi yapılmasına tepki gösteren AlparslanKuytul Hocaefendi, “Öyle bir operasyon yapıyorlar ki uzun namlulu silahlarla, yüz tane polis evin etrafında, sabahın beşinde toma, akrepler, maskeli özel harekat polisleri … Ben bir hocayım ayıp ya bu yapılır mı? Terör evini mi basıyorsun ya sen! Böyle bir hava estirmek istiyorlar yani sanki bir terör örgütü üyesi, terör hücresini basıyormuşlar gibi… Böyle bir hava estirmek istiyorlar, komşularda, bu adam çok tehlikeli bir adammış desinler öyle zannetsinler istiyorlar” dedi. Ancak bunun dışında polislerin kendisine kötü muamelede bulunmadıklarını, saygılı davrandıklarını iftara atamayacağını belirtti.

Soruya verdiği cevapta kendileri hakkında TEM MİT KOM tarafından hazırlanmış araştırma raporlarınca terörle bir bağlarının olmadığının belgelendiğini ifade eden Alparslan Kuytul Hocaefendi, cezaevinde yaptığı telefon görüşmesinde okuduğu mısrayı tekrar okudu:

“Olsun be yaradan yardır,

Sanma ki zalimin ettiği kardır,

Mazlumun ahı indirir şahı,

Her şeyin bir vakti vardır.”

İlgiyle dinlenen söyleşi programının ilgili kısmı şu şekilde;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here