Alparslan Kuytul Hocaefendiden: Tevhid, Zihni Felç Olmuş Ve Tutulmuş Bir Toplumu Silkeleyip Uyandıracak Tek Davadır

0

19 aydır haksız yere cezaevinde bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi,  telefon yasağının kaldırılması üzerine geçtiğimiz hafta ailesiyle telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 10 dakikalık mini konferans değerinde olan bu görüşmede tevhidin hakikatlerine değinen Hocaefendi, ‘Tevhid, zihni felç olmuş ve tutulmuş bir toplumu silkeleyip uyandıracak tek davadır.’ dedi.

Alparslan Kuytul Hocaefendinin son telefon görüşmesinden bazı alıntılar sizlerle;

Tevhid, toplumu hâkimiyetine alan ideolojilerden, düşünce ve davranışlardan kurtarmanın tek yoludur.

Tevhid, zihni felç olmuş ve tutulmuş bir toplumu silkeleyip uyandıracak tek davadır.

Tevhid, kendi dinamikleri ile dönüşemeyen ve fosilleşme sürecine giren toplumları canlandırıp dönüştürecek devrimci bir davadır. Ama tevhidi gündeme getirmeyip ibadet ve ahlakla insanları uyutanlar bu şekilde bir yere varacaklarını zannedenler hiçbir yere varamayacaklarını görecekler.

Bazı insanlar dini kullanıyorlar layık olmadıkları yerlerde bulunuyorlar. Ve zalimler de tarih boyunca dini kullanmışlar ve dini her zaman kendi saltanatlarını sürdürmek için bir araç olarak kullandılar. Alimlerin vazifesi ise bunu durdurmaktır. Alimler, zalimlerin mazlumları sakinleştirmek için dini kullanmalarına izin veremezler. Din, zalimlerin mazlumları uyutma ve sakinleştirme aracı değildir. Eğer bu şekilde kullanılıyorsa o din, gerçek din değildir. Yani o anlatılan din gerçek din değil. Gerçek din, insanları uyutmaz uyandırır. Eğer birilerinin anlattığı din insanları uyutan bir dinse o din gerçek din olamaz.

Ses Kaydının Tamamını Dinlemek İçin;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here