Alparslan Kuytul Hocaefendi’den Cesur Savunma “BİAT ETMEDİM. ETMEYECEĞİM!”

0

Bugün (10 Mayıs 2019) Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen “suç örgütü kurmak ve yönetmek, nitelikli dolandırıcılık” davasının 2. duruşmasında mahkeme heyeti, delillerin toplanmaması gerekçesiyle Alparslan Kuytul Hocefendi ve Ali Alagöz’ün tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 22 Ağustos 2019 tarihine erteledi.

Mahkemeye SEGBİS üzerinden bağlanarak savunmasını yapan Alparslan Kuytul Hocaefendi, suç örgütü suçlamasına ilişkin; “Hangi suç örgütü siyer dersi yapar? Hangi suç örgütü tefsir dersi yapar?
Hangi suç örgütü alternatif eğitim programları yapar?”
şeklinde konuştu.

Alparslan Kuytul Hocaefendi savunmasına “Ayrıca iddianamede ‘İslam Medeniyeti istiyor’ hemen ardından ‘ama hükümeti de eleştiriyor’ deniyor. Evet! Ben İslam medeniyetini istiyorum ve bununla da şeref duyuyorum” ifadeleriyle devam etti.

Savunmasında “Hükümete biat etmedim. Etmeyeceğim de! Kral çıplak. Bunu herkes biliyor. Gizlemenin bir anlamı yok” diyen Alparslan Kuytul Hocaefendi gür bir sesle “Hükümete biat etmedim ve etmeyeceğim de. Bana ne derseniz deyin ama dolandırıcı demeyecektiniz. Bana bunu söyleyeceklerine kafama sıksalardı bu kadar alçalmayacaklardı” ifadelerini kullandı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi: “Bana sus diyorlar. Susmayacağım. Biat da etmeyeceğim. Bu işin içinde emniyet, yargı, istihbarat… kim varsa hepsine hakkımı haram ediyorum” diyerek savunmasını tamamladı.

24 Ocak’ta bu dosya hakkında tahliye kararı veren 4. ACM’nin bugün görülen duruşmada tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ertelemesi, olayın hukuki değil siyasi ilerlediğini bir kez daha tekrar ortaya çıkardı.

Bugün görülen mahkemeyle bir buçuk yıldır devam eden haksızlığın bitmesini isteyen onbinlerce seveni ise, bu adaletsiz sonuca büyük tepki gösterdi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here