Alparslan Kuytul Hocaefendinin Mahkemesi 3. KEZ ERTELENDİ

0

Alparslan Kuytul Hocaefendinin, ilk duruşmasından tahliye aldığı ‘terör’ mahkemesi eksikliklerin giderilmesi için üçüncü kez ileri bir tarihe ertelendi.
8 Kasım’da görülen duruşmada tahliye alan Alparslan Kuytul Hocaefendi ile Mahfuz Ç. ve Gökhan Y’nin terör suçlamasıyla yargılandıkları davanın 3’nci duruşması görüldü. Adana 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz yargılanan vakıf yöneticileri Mahfuz Ç. ve Gökhan Y. ile avukatları hazır bulundu. Farklı bir dosyadan dolayı tutuklu olan Alparslan Hocaefendi ise Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada Mahfuz Ç. ve Gökhan Y. üzerlerine atılı suçlamaları reddedip beraatlarını talep etti.

Savcı mütalaasında, eksik hususların giderilmesine ve dosyaya yeni eklenen belgelerin incelenmesine karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, dosyaya yeni eklenen belgelerin incelenmesine, eksik hususların giderilmesine ve sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 4 Temmuz 2019 tarihine erteledi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here