Alparslan Kuytul Hocaefendinin Mahkemesine 2 Gün Kaldı!

0

Alparslan Kuytul Hocaefendinin asılsız iddialarla tutuksuz yargılandığı terör mahkemesinin 5. duruşmasına 2 gün kaldı. Talebe ve sevenleri siyasi değil adil bir yargılama bekliyor.

614 gündür Bolu F Tipi cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hocaefendinin, asılsız iddialarla açılan “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla görülecek olan mahkemesi 18.10.2019 tarihinde Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesin’de gerçekleşecek.

Alparslan Kuytul Hocaefendi 9,5 aylık tecritin ardından ilk defa 8 Kasım 2018’de Adana 11.ACM’de görülen terör mahkemesine çıkmış ve ilk duruşmada tahliye almıştı. Mahkeme heyeti dosyayı incelemek adına duruşmayı 10 Ocak 2019 tarihine ertelemişti.

10 Ocak 2019’da ikinci duruşması görülen terör mahkemesi ise SEGBİS bağlantısının kurulamaması ve savcının ek süre talebi sonrası 4 Nisan 2019 tarihine ertelenmişti. 4 Nisan’da görülen duruşma, dosyaya yeni eklenen belgelerin incelenmesi, eksik hususların giderilmesi sebebiyle 4 Temmuz 2019 tarihine ertelenmişti. Aynı dosya 4. kez tekrardan ileri bir tarihe ertelenerek 18 Ekim 2019 tarihine gün verilmişti.

Alparslan Kuytul Hocaefendi mahkemelerinin ertelenmesi hususuyla ilgili cezaevinden avukatı aracılığıyla yaptığı bir açıklamada mahkemelerinin bilerek uzatıldığını ve geciken adaletin adalet olmadığını ifâde etmişti.

Ayrıca TEM, MİT, Emniyet, VGM ve Başbakanlık tarafından hazırlanan resmi belgelerce Alparslan Kuytul Hocaefendinin tertemiz olduğu ve hiçbir terör/ suç örgütüyle alakası olmadığı ortaya çıkmıştı.

Mahkemeden Beraat Bekleniyor

Hem yurt içi hem yurt dışında bulunan yüz binlerce seveni ise iki yıla yakın bir süredir devam eden bu hukuksuzluğun sona ermesini ve Alparslan Kuytul Hocaefendinin mahkemeden beraat etmesini bekliyor.


CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here