Av. Mehmet Ali Başaran: Suça Sürüklenen Alparslan Kuytul’un Çocukları Değil Yargı Mensuplarıdır!

0

511 gündür haksız bir şekilde tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendinin kızlarına geçtiğimiz günlerde özgürlük simgeli atkı taktıkları için Adana 3. Çocuk Mahkemesi tarafından dava açıldı.

Birçok hukukçu, siyasetçi vb. kişiler tarafından tepki toplayan bu dava hakkında bir açıklama da Avukat Mehmet Ali Başaran’dan geldi.

Söz konusu dava ile ilgili; “Meryem ve Hatice suça sürüklenen çocuk olarak çocuk mahkemesinde hakim karşısına çıkacaklar. Sebep annelerinin yanında haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklu bulunan babalarına özgürlük, adalet talep eden dövizler açması, üzerinde Alparslan Kuytul’a Özgürlük yazan atkılar takması, bununla ilgili fotoğrafları sosyal medyada paylaşması gibi gerekçeler.” şeklinde açıklama yapan Başaran “Meryem ve Hatice’nin sürüklendiği bir suç yok. Onlar anneleri ile birlikte babalarının özgür kalabilmesi için mücadele ediyorlar. Burada suça sürüklenen birileri varsa o da yargı mensuplarıdır. Bu iddianameyi yazan, kabul eden ve yargılayacak olan yargı mensuplarıdır suça sürüklenen. Çünkü anayasaya aykırı davranıyorlar. Adalet duygusunu vicdanları sızlatan şekilde hareket ediyorlar.” diyerek yargının geldiği duruma tepki gösterdi.

Başaran ayrıca özgürlük simgeli atkı sebebiyle açılan davaları protesto etmek amacıyla, “elimde bir suç aleti var. Çok tehlikeli bir alet. Bende bunu açarak huzurunuzda bir suç işlemek istiyorum. ‘Alparslan Kuytul’a Özgürlük’ yazan bu atkıyı takarak sadece yürüdüğü için Türkiye’de birçok kişiye dava açıldı. Belki komik gelebilir. Ama Türkiye’de bunlar oldu, oluyor” diyerek canlı yayında özgürlük atkısını taktı. 

İşte avukat Başaranın söz konusu videosu:

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here