Furkan Gönüllülerinin 10 Mayıs Mahkemesi Öncesi Basın Açıklaması

0

Her pazar yaptıkları etkinlikler ve basın açıklamaları ile haksız tutukluluğa dikkat çeken Furkan gönüllüleri bu hafta da 10 Mayıs Mahkemesi öncesi çeşitli etkinlikler, dualar etmek ve basın açıklamasında bulunmak için biraraya geldiler.

Furkan Gönüllüsü ve Furkan Vakfı Eski Başkanı Sn. Hasan Demir Beyefendi Basın Açıklamasında Alparslan Kuytul Hocaefendinin hiç suçu olmadığı ve siyasî nedenlerle tutuklu bulunduğuna dair vurgu yaptı. Basın açıklamasının tamamı;

Elhamdulillehi Rabbil Âlemin. Vessaletu vesselemu alê Rasuline Muhammed. Ve alê êlihî ve sahbihî ecmaîn.

Bismillêhirrahmênirrahîm.

Kıymetli kardeşlerim, değerli basın mensupları ve Adana’mızın duyarlı insanları.. Alparslan Kuytul Hocaefendi ömrünü İslam’a ve ümmetin geleceğine adayan, ülkesinin ve milletinin kurtuluşu için mücadele veren, hiçbir zaman terörü tasvip etmemiş ve teröre bulaşmamış olan bir İslam âlimidir. Geçmişi tertemiz olan Alparslan Kuytul Hocaefendi siyasî baskılar, troller ve medyanın hedef göstermesiyle hiçbir suçu olmadığı halde terörle irtibatlı olduğu iddialarıyla tutuklanarak cezaevine konuldu. Yaklaşık bir yıl sonra 8 Kasımda  çıkarıldığı terör mahkemesinde ülkemizin en seçkin kurumları olan TEM, MİT, BİMER ve VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN hazırlamış olduğu raporların, tanıkların ve hocaefendinin ifadeleri doğrultusunda tahliyesine karar verildi. 22 ocakta 4. Ağır ceza mahkemesinde görülen ve 3 gün süren dava sonucunda da tahliye edildi. Ancak  tahliyesinin üzerinden 24 saat bile geçmeden savcılığın bir üst mahkemeye itirazı nedeniyle tekrar tutuklanarak Bolu cezaevine konuldu.

Alparslan Kuytul Hocaefendi inşallah 10 Mayıs’ta yeniden hakim karşısına çakacak. Umuyoruz ki daha önceki mahkemede olduğu gibi yeniden tahliyesine karar verilecektir. Yine umuyoruz ki tutukluluğundan bugüne kadar siyasi olarak ilerleyen süreç artık 10 Mayıs’taki mahkemede  son bulur. Hiçbir suçu olmadığı halde tam 450 gündür cezaevinde bulunan hocamızın da ifade ettiği gibi kendisinin dosyası SUÇ dosyası değil SUS dosyasıdır.

Biz yetkililerden ve mahkemelerden Alparslan Kuytul Hocaefendiye ve talebelerine ihsanda bulunmasını ya da tolerans göstermelerini istemiyoruz. Adaletle hüküm verilmesini bekliyoruz . Mahkemelerin siyasî otoritenin emrinden çıkıp hakkın emrinde hüküm vermesini istiyoruz. Biz hakikatin peşindeyiz ve biz sadece adalet bekliyoruz.

10 Mayıs’ta görülecek davada inşallah hak yerini bulacaktır. 450 gündür tutuklu olan hocamız ve Ali Alagöz kardeşimiz tahliye edilecek, hizmetlerine kaldığı yerden devam edecek ve kapısına kilit vurulan Furkan Vakfı da yönetim kuruluna yeniden iade edilecektir. Bunun aksi bir kararın çıkması kararın hukûki değil siyasî bir karar olduğunu bir kez daha ispat etmiş olacaktır.

Yine Furkan Gönüllülerinden Huzeyfe Yılmaz Beyefendi, Alparslan Kuytul Hocaefendinin konuşmasındaki bazı önemli noktalara değindi. Konuşmanın tamamı;

Bismillehirrahmênirrahîm

Kıymetli kardeşlerim, siz değerli katılımcılar.
Tutukluluğunun 450. gününde Alparslan Kuytul Hoca’ya yapılan zulme bir farkındalık oluşturmak ve içinde bulunduğumuz bu hukuksuzluğu kamuoyu vicdanına sunmak için bir kez daha bir araya geldik.
15 aydır Türkiye’nin gözü önünde büyük bir hukuksuzluk yaşanıyor. Öyle ki hukukun siyasete teslim bayrağını çektiği günlere hep beraber şahit olduk.

Bizler Alparslan Kuytul Hocaefendinin talebeleri ve sevenleri olarak muhterem hocamızın 26 Nisan 2019 tarihli 42. telefon görüşmesi kaydında sarfettiği sözlerle, bu zulmü yapanlara bir kez daha seslenerek, 15 aydır yaşanan bu büyük zulmü tüm kamuoyuna bildirmek istiyoruz.

Alparslan Kuytul Hocaefendi;

  • İslam Medeniyeti kurulsun diye hayatını Allah’a adadı!
  • Hayırlı bir nesil meydana gelsin, günahlar ve kötülükler azalsın; huzurlu ve güçlü bir toplum oluşsun diye gece gündüz İslam’a hizmet etti.!
  • Tevhidi anlatarak insanların kula kulluktan kurtulup yalnız Allah’a kul olmalarına ve özgürlüğe kavuşmalarına vesile olmak için kendi özgürlüğünü feda etti!
  • Haksızlıklar ve zulümler karşısında herkesin sustuğu bir dönemde, mazlumların İslam’dan ve Müslümanlardan nefret etmemesi ve böylelikle imanlarının tehlikeye düşmemesi için haksızlıklara ve zulümlere karşı geldi! Mazlumların imanını, İslam’ın ve Müslümanların şerefini korumak için zindanı göze aldı!
  • Yaklaşık 40 yıl İslam’a ve İslam davasına hizmet etti! Rahat yüzü görmedi!
  • Allah rızasından başka bir gayesi, İslam medeniyetinden başka bir hedefi, Tevhid dışında bir davası, Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olmalı demekten başka bir söylemi olmadı.
  • Ey iftiralarla Alparslan Kuytul Hocaefendiyi zindana atan zalimler! Ömrü boyunca teröre bulaşmadığı ve talebelerini bulaştırmadığı halde; onu susturabilmek için önce 4 terör örgütüne üye dediniz. Sonra, bir insanın birbirine düşman 4 terör örgütüne üye olamayacağını fark edip örgüt sayısını 2’ye indirdiniz. Terör örgütü üyesi iddianızı da terör örgütüne yardım ve terör örgütü propagandası yapmak şeklinde değiştirmek zorunda kaldınız. Emniyetin yıllardan beri örgütlerin aleyhinde yaptığı konuşmalar ve örgütlerden uzak olduğuna dair raporları ortaya çıkınca  bu sefer de suç örgütü diyelim ve lekeleyelim dediniz. Hâlbuki hangi suç örgütü konferans gibi ilmî faaliyetler yapar, hayırlı hizmetler yapar?
  • 312 gün tek başına bir odaya kapattınız! Psikolojik işkence yaptınız!
  • Terör dosyasından 9,5 ay sonra, suç örgütü dosyasından 12 ay sonra mahkemeye çıkardınız. Hocaefendi, bütün baskılarınıza rağmen dosyaların içi boş olduğu için her iki dosyadan da ilk duruşmada tahliye aldı. Bu sefer de tahliyeyi hazmedemeyip, daha yukarılardan baskı yapıp tekrar tutuklattınız.
  • Ey zalimler! Alparslan Kuytul Hocaefendi zindanda mazlumiyetin izzetini ve şerefini yaşarken, siz dışarıda zalimliğin zilletini yaşayacaksınız!
  • Onun zindanda aldığı mazlumiyetin lezzetini, siz hiçbir zaman zalimlikten alamayacaksınız!
  • O Rabbiyle beraber olmanın mutluluğunu yaşarken, siz sahte dostlarınızla günahınızı çoğaltacaksınız!
  • O bu dünyanın zindanına dayanıyor ama siz ahiretin zindanına dayanamayacaksınız!
  • Ey zalimler! Saltanatınızı kaybedeceksiniz! Çökeceksiniz!
  • Günahlarınız ve yalanlarınız ortaya dökülecek, yanınızda kimse kalmayacak!
  • Sizin de kalplerde yeriniz kalmayacak.!
  • Sizin de isminiz kötü anılacak!
  • Ey zalimler! Biz hakkı söylemenin bedelini öderiz ama, siz iftira atmanın ve haksız yere hapse atmanın bedelini Mahkeme-i Kübra’da ödeyemeyeceksiniz!
  • Biz sağ elime güneşi sol elime ayı verseniz bu davadan dönmem diyen Peygamberin ümmetiyiz!
    Biz Hazreti Peygamberin talebeleriyiz!
    Onun yolundan dönecek değiliz.

Tevhid hürriyettir. Ve o (hürriyet) bizdedir. Kullara ve nefse kulluk ise esarettir. Ve o (esaret) düşmanlarımızdadır!
Tarih bu zulmü yazıyor!
Mazlum tarihe geçecek; zalim tarih olacak!

Bu durum Unutulmayacak! Unutturulmayacak!

Basın açıklamalarının ardından Taha Yasin Demir Beyefendi, her yıl Ramazan ayı öncesinde bilinçli bir şekilde Gazze’ye saldıran katil İsrail’in yine Gazze’ye saldırı düzenlemesini kınadı.




CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here