Haksız Karar Sonrası Hasan Demir’den İlk Açıklama!

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi ve 44 Furkan Gönüllüsü hakkında gerçekleşen mahkemeden tutukluluğun devamına kararının gelmesi üzerine Furkan Vakfı Eski Başkanı Hasan Demir’den ilk açıklama;

Bugün 4. Duruşması görülen Furkan Vakfı davası az önce sona erdi. Alparslan Kuytul Hocaefendinin tutukluluğunun devamına karar verilirken vakıf başkanı Ali Alagöz’ün ise tahliyesine karar verildi. Adliye çıkışı Furkan Vakfı eski başkanı açıklamada bulundu.

Hasan Demir şu şekilde açıklamada bulundu: Allah’a hamd olsun 574 gün sonra vakıf başkanımız Ali Alagöz tahliye edilmiştir. Dosyadaki tüm bilgi ve belgeler toplanmış, tüm sanık ve tanıklar dinlenmiş ve dava dosyasına eklenecek herhangi bir bilgi ve belge kalmamıştır.

Dava sürecinin başından beri toplanan tüm deliller Alparslan Kuytul Hocaefendinin suçsuz olduğunu ispat ediyor olmasına rağmen uzun tutukluluk sürecinin artık bir infaza dönüştüğüne tüm kamuoyu şahitken ne hazindir ki mahkeme sanki 20 aylık süre yetmemiş gibi yeniden tutukluluğun devamına karar vermiştir. Hukuki açıdan bakıldığında tahliye hatta beraat alması gerekirken Alparslan Kuytul Hocaefendinin tutukluluğunun devamına kararı verilmesi mahkemelerin hukuku değil gücü ve siyaseti dikkate aldıklarının göstergesidir.

Tamamını izlemek için;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here