Haksız Tutukluluğun 56.haftasında Zulme Karşı Etkinlikler Devam Ediyor

0

Furkan gönüllüleri, her Pazar günü ‘Alparslan Kuytul Hocaefendi ile aynı saatte kitap okuma etkinliği’ düzenleyerek ülkemiz çapında zulme ve haksızlıklara karşı farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Adana Merkez Parkta ve Adana Atatürk Parkı gibi çeşitli yerlerde bir araya gelen yüzlerce Furkan gönüllüsü, başta Alparslan Kuytul Hocaefendi olmak üzere tüm mazlumlar adına meşru dairede faaliyetlerini sürdürüyor.

Furkan gönüllüleri, bu hafta, ‘ Alparslan Kuytul Hocaefendi ile aynı saatte kitap okuma etkinliğini’ Adana Atatürk Parkında gerçekleştirdiler.

DİYARBAKIR

ADANA/KADİRLİ

Kitap okuma etkinliğinin ardından öğle namazını eda etmek ve basın açıklaması için Sabancı camine gittiler.

Furkan gönüllülerinin bugün Adana Atatürk parkında yapmak istedikleri “Tevhidden Medeniyete” konulu basın açıklaması polisin engel olması sebebiyle gerçekleştirilemedi.

Basın açıklamasına polisin engel olmasının ardından Adana Merkez Parkta Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okunarak “Tevhid” temalı etkinlik gerçekleştirildi.

Yapılmasına izin verilmeyen basın açıklamasının tam metni;

Kıymetli Halkımız ve siz değerli katılımcılar..

Allah Azze ve Celle Peygamberi vasıtası ile bizleri TEVHİD hakikatine teslim olmaya davet etmektedir. Ve işte İSLAM’da budur.

Allah neden kullarını bu kelimeye davet etmiş, Peygamberler neden bu kelime uğrunda canlarından vazgeçmiş.. 8 Mart günü ailesiyle gerçekleştirdiği telefon konuşmasında  kısaca temas eden Alparslan Kuytul’un mesajını sizlere iletmek istiyorum.

Tevhid güçlü bir toplum, güçlü bir devlet, güçlü bir ümmet meydana getirir.

Peygamberimiz de ‘sizi öyle bir kelimeye davet ediyorum ki onu söylediğinizde hem araplar hem arap olamayanlar size boyun eğecekler. Dünya devleti olacaksınız’ demişti ve gerçekten de öyle oldu.

Tevhid birlik ve beraberliği sağlar!

Tevhid birlik ve beraberliği yani tek bir medeniyetin meydana gelmesini sağlar. Birden fazla medeniyet oldukça çatışma kaçınılmazdır.

Medeniyetler ittifakı mümkün değildir ve ancak bir hayalden ibarettir!

Medeniyetler varoldukça yani birden fazla medeniyet varsa çatışma da vardır ve istemeseniz de olacaktır.

Çünkü medeniyetleri inançlar kurarlar ve inançlar ittifak etmezler. O yüzden yeryüzünde tek bir medeniyet olmalıdır.

Peki hangi medeniyet! İngiliz Medeniyeti mi, Yunan Medeniyeti mi, Türk Medeniyeti mi, Arap Medeniyeti mi, Amerikan Medeniyeti mi?

Bir sürü medeniyet vardır ve hepsi de hâkim olmak istemektedir. Hangisi olacaktır. En güçlüsü mü? Dolayısıyla tüm insanların kabul edebileceği ve tüm insanlardan üstün olanın dediği olmalıdır. O da Allah’ın medeniyetidir! Başka şekilde ittifak mümkün değildir.

Eğer herkes Allah’ın gönderdiğine itaat eder onun gönderdiği insani ve ahlaki değerleri kabul ederse o zaman çatışma olmaz ve böylece birlik ve beraberlik sağlanmış olur yeryüzünde. Aksi halde hiçbir konu da birlik ve beraberlik sağlanamaz.

Sanayi toplumunun ahlaka uygun gördüğünü, tarım toplumu ahlaka uygun görmezse ahlaksızlık olarak görürse, zenginin ahlaka uygun gördüğünü fakir ahlaksızlık olarak görürse, 18. asrın insanlarının ahlaka uygun gördüğünü, 20.asrın insanları ahlaksızlık olarak görürse

Yani babanın ahlaksız olarak gördüğünü çocuk ahlaka uygun olarak görecek olursa böylece hem toplumlar arası çatışma kaçınılmaz olur hem de nesiller arası çatışma kaçınılmaz olur.

Eğer hem dede hem baba hem çocuk hepsi aynı yerden beslenirlerse aynı kaynaktan alırlarsa tek otorite Allah’ı görürlerse Allah’tan başka otorite kabul etmezlerse ancak o zaman ittifak mümkün olabilir. Hem de nesiller arası çatışma olmaz. Aynı şekilde toplumlar arası çatışma da olmaz ve bunun tek yolu budur. Böylece, Allah’tan başka bir ilahı, bir otoriteyi kabul etmediğimiz zaman aslında o zaman tüm toplumlar Allah’tan almış olacaklar insani ve ahlaki değerleri ve tüm coğrafyalarda tüm nesiller aynı insani ve ahlaki değerleri kabul edecekler. İşte o zaman ancak birlik beraberlik ve huzur sağlanabilir savaşlar engellenebilir. Bunun başka bir yolu yoktur.

Bugün insanlığın en büyük ihtiyacı bu değil midir? Savaş ve çatışmaların bitmesi, birlik ve beraberliğin oluşması, Adaletin hâkim olması ve hür toplumların meydana gelmesi ve insana yakışır bir medeniyet!



CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here