Özgürlük Yürüyüşleri 1. Yılında!

1

Alparslan Kuytul Hocaefendinin 20 ay önce başlayan haksız tutukluluğuna tepki göstermek isteyen Furkan gönüllüleri birçok eylem ve faaliyete imza attı.

Bunlardan en çok rağbet gören ve Furkan Gönüllülerinin sesinin yurt dışında bile yankılanmasına sebep olan Özgürlük Yürüyüşleri, bugün 1. yılını dolduruyor.

“Özgürlük Yürüyüşü” Nedir, Nasıl Başladı?

Alparslan Kuytul Hocaefendinin 2018 Ocak ayında başlayan haksız tutukluluğuna tepki göstermek ve yapılan yanlıştan bir an önce dönülerek hocanın serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla Furkan gönüllülerinin 15 Eylül günü Hocaefendinin evinden Adana Merkez Camiye kadar bir arada yürümesi ile başlayan bir faaliyettir. İlerleyen zamanlarda gönüllüler, yürüyüşü üzerinde “Alparslan Kuytula Özgürlük” yazılı atkılarla gerçekleştirmeye devam ettiler.

Furkan Gönüllüleri 365 Gündür Adalet İçin Yürüyor


15 Eylül günü Alparslan Kuytul Hocaefendiye özgürlük talebi ile yürümeye başlayan Furkan gönüllüleri 365 gündür adalet ve özgürlük için yürümeye devam ediyor.

Yurt İçi ve Yurt Dışında Adalet için Binlerce Adım Atıldı

Adana’da başlayan ve Türkiye’nin çeşitli illerine dalga dalga yayılan özgürlük yürüyüşleri vesilesiyle Furkan gönüllüleri bir taraftan halkla bütünleşerek haklarında oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıların önüne set çekti, diğer taraftan ise attıkları her bir adımla Müslümanların zulme karşı tepkisiz kalmayacaklarını gösterdi.

Özgürlük Yürüyüşleri Gündemden Düşmedi

Her gün yüzlerce kişinin Alparslan Kuytul Hocaefendi için binlerce adım atması kısa sürede kamuoyunun dikkatini çekti. Gerçekleşen Özgürlük yürüyüşlerinin birçoğu Twitterda Türkiye ve Dünya gündemine girdi.

Özgürlük Yürüyüşlerine Halkın Desteği

Alparslan Kuytul Hocaefendinin haksız tutukluluğu devam ettikçe halkın özgürlük yürüyüşlerine desteği de artmaya başladı. Kimi yanından geçen Furkan Gönüllüsüne Alparslan Kuytul Hocaefendinin durumunu sorarken, kimisi ise atkı isteyerek yürüyüşe katıldı.

Özgürlük Yürüyüşlerine Yapılan Engellemeler

Özgürlük talebiyle çevreye zarar vermeden, trafiği aksatmadan yapılan yürüyüşler birçok defa engellenmeye çalışıldı. Sürekli kimlik kontrolü yapılan yürüyüşler sebebiyle birçok kişiye dava açıldı. Ancak bir alime adalet, özgürlük istedikleri için hakim karşısına çıkan gönüllülerin hepsi haklı bulunup beraat aldılar.

Furkan Gönüllülerine bir başka dava da taktıkları “Alparslan Hocaya Özgürlük” simgeli atkılar sebebiyle açıldı. Ancak Gönüllülerin yine hepsi bu davalardan da beraat aldı.

Tüm engelleme girişimlerine rağmen Furkan Gönüllüleri yılmadan hem Özgürlük Yürüyüşleri ile hem de gerçekleştirdiği diğer faaliyetlerle Alparslan Kuytul Hocaefendiye destek olmaya devam ediyor.

Özgürlük yürüyüşlerinden bazı kareler;



1 Yorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here