Şehit Mursi’ye Yapılanlar Alparslan Kuytul Hocaefendiye Yapılıyor! Şimdi de Ailesiyle Görüşme Yasağı!

0

Zalim Sisi cuntasının Şehit Mursi’ye yaptığı zulmün benzeri şimdi de Alparslan Kuytul Hocaefendiye yapılıyor. Alparslan Kuytul Hocaefendinin ailesiyle açık-kapalı görüş hakkının yasaklanmaya çalışıldığı öğrenildi. Skandal kararın ayrıntıları şu şekilde;

18 aydır büyük bir hukuksuzlukla Bolu F Tipi cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hocaefendinin, ailesiyle olan aylık ve haftalık açık ve kapalı görüş hakkının elinden alınmasına yönelik karar ceza infaz hakimliğine gönderildi. Hakimin henüz onayından geçmeyen skandal yasaklamayı, Semra Kuytul Hocahanım twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Cezaevi kurulu tarafından getirilen yasağın henüz infaz hakiminin onayından geçmediğini belirten Hocahanım, bu olası yasağa sunulan gerekçenin telefon görüş hakkının yasaklanmasına getirilen “örgüt üyelerine talimat vermek(!)” iddiası olduğunu yazdı.

Bu haberi aldığından itibaren çok üzüldüğünü belirten Hocahanım, zaten ayda bir defa bir saat çocuklarına sarılma ve öpme imkanı vardı, şimdi ondan da mahrum bırakıyorlar diyerek, yürekleri burkan ifadeler kullandı.

514 gündür delilsiz mesnetsiz bir şekilde aile ve sevenlerinden uzak bırakılan bir babanın şimdi de çocuklarına sarılma hakkının yasal olamayan gerekçelerle elinden alınması ise hukukun ayaklar altında çiğnendiğini gözler önüne serdi.

18 aydır babalarından uzak olan beş çocuğunun ise bu yasakla babalarından mahrum bırakılmaya çalışılması vicdansızlıkla yorumlandı.

Söz konusu skandal yasağa avukatlar tarafından gerekli itirazların yapılacağı bilgisi paylaşılırken Semra Hocahanım, twitter hesabından, infaz hakiminin bu zulme ortak olmayacağı yönündeki ümidini paylaştı.

Alparslan Kuytul Hocaefendiye ve ailesine getirilmeye çalışılan bu son yasakla ilgili yaptığı paylaşımlarda şehit Mursi ve Zalim Sisi’yi hatırlatan Hocahanım,
“Biz, Sisinin zulmünü sözüm ona kınayan bir memleketiz. Muhammed Mursi de çocuklarına hasret bırakıldı ve o şekilde de Rabbine kavuştu. Bize yapılanın ondan farkı nedir?
Birilerini Sisi’ye benzetmek kolay, Sisi’ye hakikatte kimin benzediğini düşünmek lazım.”
ifadelerini kullandı.

Semra Kuytul’un konuyla ilgili paylaşımları şöyle;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here