Alparslan Kuytul Hocaefendi Ramazan Ayını Ailesi ile Değerlendiriyor

0

Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan bu yıl salgın hastalık sebebiyle buruk karşılandı. Evlerinden çıkamayan Müslümanlar Ramazan ayının teravih, toplu iftar, ziyaretleşme gibi toplu ibadet ve faaliyetlerini gerçekleştiremiyor.

Buna rağmen ev halkıyla birlikte Ramazan’ı güzel bir şekilde ihya edebileceğimizi ifade eden Alparslan Kuytul Hocaefendi, evde Ramazan’ı ev halkıyla birlikte dolu dolu geçirdiklerini belirtti. Evde kalarak da faydalı vakit geçirmenin mümkün olduğunu ifade eden Alparslan Kuytul Hocaefendi bununla ilgili sevenlerine ve takipçilerine şu mesajı iletti:

“Sadece sokağa çıkma yasağı olduğu için değil evde olduğum için çocuklarımla birlikte mukabele ile hatim okuyup beraber teravih namazı kılıyoruz ve ders yapıyoruz. Bazı ibadetleri yapmak için toplanmayı beklememeli, aile ile veya ferdi olarak yapmaya alışmalıyız. Camilerin kapalı olmasını bahane etmemeliyiz.
Her Ramazan’da ailece mukabele okumaya, camiye gidemediğimizde evde cemaatle teravih namazı kılmaya, çocuklarımızla kitap okumaya, onlarla ders yapmaya alışmalıyız…”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here