Alparslan Kuytul Hocaefendi’den LGS ve YKS’ye Girecek Öğrencilere Tavsiyeler

0
lgs-yks-alparslan-kuytul

Alparslan Kuytul Hocaefendi, bir cuma klasiği haline gelen tefsir dersi sonrasında gündemi değerlendirerek talebelerinden gelen soruları cevaplandırdı.

Bu hafta sonu gerçekleşecek olan ‘Liselere Geçiş Sınavı’ (LGS) ve haftaya yapılacak olan ‘Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına’ (YKS) girecek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Sorunun tamamını okumak için;

Bu hafta sonu LGS ve haftaya yapılacak olan YKS sınavlarına girecek talebeleriniz olarak duanızı bekliyoruz. Bizlere ne tavsiye edersiniz?

Allah Haklarında Hayırlı Olanı Nasip Etsin…

Benim oğlum da LGS talebelerinden biri. Allah haklarında hayırlı olanı nasip etsin.

Bazen yüksek puanlı okullar kazanırlar ama haklarında hayırlı olmaz bazen de daha düşük puanlı bir okulda okurlar ama onlar için hayırlı olur. Hayrın nerede saklandığını kimse bilemez. O yüzden ellerinden geleni yapıp çalışmaları gerekiyordu. Takdiri Allah’a bırakacaklar. Tedbiri almamış, çalışmamış olanlar ile çalışmış olanlar elbette ki bir değillerdir. Allah adalet sahibidir.

Çalışmadığı için kazanamayacak olanlar da bu şekilde bir yere varamayacaklarını görmüş olurlar. Demek ki hayatta, her zaman böyle davranırlarsa başarısız olacaklarını, çalışmaktan başka çareleri olmadığını anlamış olacaklar.

Programın tamamını izlemek için;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here