Coronavirüsü İlaçları Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

0
Coronavirüsü İlaçları Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
Coronavirüsü İlaçları Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Alparslan Kuytul Hocaefendi, “Coronavirüsü teşhisi konulan hastaların ilaçlar sebebiyle öldüğü konusunda sosyal medyada dolaşan videolar hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusunu cevapladı.

İnsanların Covid-19’un Tedavisiyle İlgili Şüpheleri Var!

Ben bu videoların hepsini izlemedim sadece bir-iki tanesini izledim. Benim bunlardan anladığım; insanların covid-19 virüsünün tedavisi ile ilgili yapılanlar hakkında şüpheleri var. Devlet bu şüpheleri görmezden gelemez. İnsanlar yapılan bu tedaviye inanmamaktadır. Bu videolardan anlaşılan budur. Adam sağlam bir şekilde, ayakta hastaneye gidiyor, iki gün sonra ölüyor. Bu olacak iş midir? Bu yapılan tedavi, yanlış bir tedavidir.

Ben tam incelemedim ama biruzman doktor, Sağlık Bakanı’na yazdığı mektupta;“bütün ölüm vakaları hastanede gerçekleşti, evinde ölen yok” diyor. Bu garip değil midir? Bu çok ilginç bir bilgi. Eğer bunda bir hata varsa onu bilmem, onun söylediğini söylüyorum. Gerçekten ben de evinde ölen duymadım. Devamlı haberlerden de çevremizden de hastanede ölenleri duyuyoruz ama ben daha evinde ölen duymadım.Bu ilaçlarda bir şey var.

Hastaneye gidenlerden öğrendiğimize göre; bir avuç sabah, bir avuç akşam ağır ilaçlar veriyorlar.Bunu ancak sağlam bünyeler kaldırabilir. Sağlam olmayan bünyeler bu kadar ilaç yüklemesini kaldıramaz. Bu ağır ilaçlar yüzünden bazılarının kalbi duruyor.  Yani bu verilen ilaç öldürüyor.

Verilen Bu İlaçların Coronavirüsü’ne Karşı Etkili Olduğu İspat Olundu Mu?

Ben bu konunun uzmanı değilim. Benim devlete ve uzmanlara bir vatandaş olarak söyleyebileceğim sadece şudur: Doktor olmayan birisinin başka birine bir ilaç yazması suç mudur, değil midir? Suçtur. Neden suçtur? Çünkü doktor değilsin, bilmiyorsun, kafadan atıyorsun, ilaç yazıyorsun, adamın hayatını tehlikeye düşürebilirsin. Doğru mu?Doğru. Suç mudur? Evet, suçtur. İslam’a göre de suç mudur? Evet İslam’a göre de suçtur. Soğuk algınlığı, Aferin, Aspirin vs. gibi ufak tefek, herkesin bildiği ilaçlar için söylemiyorum, bunlar bilinen şeyler. Bunun dışında önemli bir ilacı, doktor olmayan birisi yazamaz, tavsiyede etmez.

Doktor olmayan için reçete yazmak suçsa bu hastanelerde verilen ilaçlar suç değil midir? “Bunu doktorlar veriyor” diyeceksiniz. Evet veriyor.Peki, bu virüsün tedavisi bulundu mu ki veriyorlar? Verilen bu ilaçların virüse karşı etkili olduğu ispat olunmuş mu ki? Onlar da bu meselede bizim gibiler. Bilmeden yazıyorlar, suç işliyorlar. Bu dünya mahkemelerinde, yarınlarda devran değişince yargılanırlar mı? Sanmıyorum, çünkü bütün dünyada bu yanlış yapılıyor. Ama Mahkeme-i Kübra’da yargılanacaklar.

Benim o doktorlara söyleyebileceğim budur: Sen bu ilaçların bu adama iyi geleceğinden emin misin? Coronavirüsü’nün ne olduğu henüz bilinmiyor. Bu ağır ilaçları vererek insanların üzerinde deney yapıyorsunuz. Bunlar normal ilaç değil, bunlar ağır ilaçlar. Bunun vebali var. Nice sağlam insan hastanede öldü. Zannediyorum, yarınlarda bu ilaçların öldürdüğü bilim adamları tarafından da ispat edilecektir. Bilmeden ilaç yazmak suçtur.Bu suçu bende işlesem suçtur, profesör doktor da işlese suçtur.

Profesör, bu ilacın ona etkili olduğunu tespit etmiş mi? Bir ilacın herhangi bir hastalığa karşı etkili olduğunu ve uygun olduğunu anlamak içinbir sürü deneyler yapmak lazım, bir sürü aşaması vardır.“Şu ilaç şunda etkilidir, şu dozda kullanılabilir” diyebilmenin öncesinde bir sürü aşaması var,hayvanlar üzerinde deneniyor vs. yıllar sürüyor. Bunların hiçbirini yapmadan kişiye bir avuç ilacı veriyorlar. “Birinden biri tutarsa” diye düşünüyorlar. Hep de ağır ilaçlar, vücut bunları kaldırmıyor.

Covid’den Ölenlerin Artması Tesadüf Müdür?

Evinde olanlar ölmüyor, hastanedekiler ölüyor. Bu tesadüf müdür? Bu dünya mahkemelerinde hesap vermeselerde, Allah’ın mahkemesinde hesap verirler. O doktorlar bunu unutmasınlar, bilir bilmez bir avuç ilaç vermesinler.

Birçok kimse şu anda verilen ilaçları kullanmıyor. Birçok uzman da ‘kullanmayın’ diye konuşuyor.“Alın, gidin evinize kullanmayın, bu ilaçlar tehlikeli” diyorlar.Bazı uzmanlar diyorlar ki: Bu ilaç; diyelim ki genç ve bünyesi güçlü adamı belki öldürmüyor ama bazı organlarını tahrip ediyor. Böbrek gibi organlar ileride sorun çıkartacak. Bugün belli olmuyor ama bu insanlar yarın büyük sorunlarla karşı karşıya kalabilir.

Coronavirüsü Bilmiyorsunuz, O Zaman Neden Bu İlaçları Yazıyorsunuz?

Aslında dünya, Coronavirüsü konusunda çaresizlik içerisinde. Daha tedavisi bulunmadı ama tedavi uygulanıyor. Hâlbuki her gün başka propagandalar yapana kadar “Bol bol bağışıklık sistemini güçlendirici şeyleri yiyin-için”deseler çünkü daha tedavisi yok. İlacı yok ki, sen neyi veriyorsun? Bir avuç ilaç veriyorsun ama neyi veriyorsun? Madem bunun ilacı bulunmadı, hiç olmazsa yapılması gereken budur. Rastgele ilaç verilerek binlerce insan öldü.

İnternette bir videoda, adam bağıra bağıra konuşuyor; babası ölmüş, halası ölmüş, annesi da içeride ölmek üzere. Bana bahsedilen fotoğraf ve videolarda 50-60 tane ölü gasil hanede yıkanma sırası bekliyormuş. Yani durum kötüye gidiyor. Benim kanaatimce bu ilaçların terk edilmesi lazım.

Ben bilim kurulu üyesi değilim, onların işine karışmış olmak istemem ama bir daha düşünsünler. Bilim adamı olabilirler ama bu işi daha bilmiyorlar, kusura bakmasınlar. Adı istediği kadar profesör-doktor olsun Coronavirüsü bilen profesör yok. Kimse yalan söylemesin. Başka şeyleri bilebilirler, hocalarımızdır, saygı gösteririz bir şey demiyorum ama sen covid-19’u biliyor musun hocam? Bilmiyorsunuz, o zaman neden bu ilaçları yazıyorsunuz?

İzlemek için;

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin güncel, siyasi, fıkhi, ilmi sorular hakkında vermiş olduğu cevaplara alparslankuytul.com resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here