Ehliyet Sınavına Yerimize Bir Başkasının Girmesi Doğru Mu?

0
ehliyet-sinavina-yerimize-bir-baskasinin-girmesi-dogru-mu
ehliyet-sinavina-yerimize-bir-baskasinin-girmesi-dogru-mu

Böyle Şeylerden Uzak Durmak Lazım.

Hayır. Böyle şey mi olur, bunun neyini soruyorsunuz. Yani senin yerine ben gireceğim ondan sonra yarın arabayı sen süreceksin, gidecek birine çarpacak öldüreceksin belki sende öleceksin, karşıdan da belki birini öldüreceksin. Böyle şey mi olur? Böyle şeylerden uzak durun.

Belki şöyle birşey olsa; adam çok iyi şoför, yılların şoförü zaten %100 kazanacak, imtihan diye bir derdi yok, adam zaten şoförlüğü imtihan yapandan daha iyi biliyor. Yani zaten %100 şoför ama diyelim ki çok acil bir işi var bir yerde olması gerekiyor, o sırada birisine dese ki ‘sen benim yerime imtihana gir.’ Bu dünya gözü ile bakıldığı zaman bu caiz değildir. Yani devlet buna müsaade etmez. Çünkü devlet senin iyi bir şoför olduğunu bilemez ve bu konuda da haklıdır.

Ama Allah katında bu adam gerçekten iyi bir şoför olduğu için o ehliyeti almakla günahkâr olmuş olmaz ama yerine birini sokmakla, yalan söylemekle günah işlemiş olur. Yani burada ki günah, söz konusu bir yalan, bir de şoför değilse ve yerine başkasını sokuyorsa şoför olmadığı halde ehliyet alması o da apayrı bir haram, bir de yarın kaza yaparsa iyi bir şoför olmadığı için o da üçüncü bir haram, ona buna zarar verirse… Böyle şeylerden uzak durmak lazım.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here