Teşekkür Mesajınızın Tepki Toplamasını Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

0

22 aylık tutukluluğu 5 Aralık’ta son bulan Alparslan Kuytul Hocaefendi, serbest bırakılmasının ardından yoğun bir şekilde programına devam etti.
Adana ve çeşitli illerde düzenlenen programlara katılan ve konuşmalar yapan Alparslan Kuytul Hocaefendi bu Cuma, 2 yıldır ara verdiği Cuma tefsir dersine kaldığı yerden devam etti.

22 aylık tutukluluk süresi boyunca hasretle beklenen tefsir derslerine kaldığı yerden devam eden Alparslan Kuytul Hocaefendi, tefsiri ardından kendisine sorulan soruları cevapladı.

Geçtiğimiz hafta Alparslan Kuytul Hocaefendi, tutukluluk süresi boyunca kendisine destek veren avukat, yazar ve siyasetçilere teşekkür mesajı yayınlamıştı. O mesajda, siyasi ve dini görüşüne bakmaksızın adalet isteyen ve kendisine destek veren herkese teşekkür eden Alparslan Kuytul Hocaefendi, mesajın internet ve sosyal medyada yayınlanmasının ardından eleştirilere maruz kalmıştı.

Tefsir sonrası, bu hususun kendisine sorulması üzerine cevap veren Alparslan Kuytul Hocaefendi bunun olması gereken bir teşekkür mesajı olduğunu vurguladı.

“Teşekkür Mesajınızın Tepki Toplamasını Nasıl Değerlendiriyorsunuz?” Sorusuna Hocaefendi’nin cevabı;

“Ben Sadece İnsanlık Yapmak İstedim”

Ben böyle dikkat çekeceğinin hiç düşünmedim. Ben sadece bir insanlık yapmak istedim. Bu insanlar bana desten verdi ben de teşekkür etmezsem vefasızlık yapmış olurum. Tek niyetim buydu… İşi ne hale getirdiler hiç böyle bir şey bekler miydim vallahi beklemezdim. Bu kadar dikkat çekeceğini herkesin yazıp çizeceğini de beklemiyordum. Zannediyorum ki o listede her görüşten insanın olması herhalde birilerini çok fazla rahatsız etti çünkü bir tek onlar yok içinde. Kendilerinden başka herkes demek ki bana destek vermiş kimse inanmamış demek ki yapılan bu operasyona. Kimseyi inandıramamışlar bu ortaya çıktı ve herkes desteklediği halde onlar desteklememiş olmanın herhalde acısını yaşıyorlar. Onun verdiği öfke ile herhalde saldırıyorlar. Her türlü insan destekleyebilir onlar bana yapılan haksızlık karşısında susmadılar desteklerini verdiler yoksa aynı görüşte olduklarından değil… Ben de onun farkındayım onlar da onun farkında. Biliyorum bazıları Ateist bazıları solcu, bazıları aşırı solcu, olabilir. İnsanların destek vermesinin sebebi yapılan bir haksızlıka, zulme karşı gelmek.. Bu da mı olmasın? Yani herkes sizin gibi partizancılık yapsın kendi partisi zulmederse sessiz kalsın öyle mi olsun yani?

Biz bu ahlakı kazanmalıyız. Kime zulmedilirse zulmedilsin, zulümse gerçekten suçu olmadığı halde ceza veriliyorsa biz ona karşı olmalıyız. İslam budur. “Kimler desteklemiş Alparslan Kuytul’u” sen bunun üzerinde niye duruyorsun ki asıl üzerinde durman gereken: Ben suçlu yere mi hapse atıldım, suçsuz yere mi hapse atıldım? Sen bundan bahset neden bunun üzerinde durmuyorsun?

Savcı bile tahliyemi istedi ama iki sene sonra, besbelli ki iki sene yatırın diye talimat vermişler iki sene sonra şahitleri dinlediler niye ilk aylarda dinlemediler? Savcılık aşamasındayken savcı neden o şahitleri çağırıp da sormadı? Çünkü o operasyon tamamen çökecek. İddianame diye bir şey olmayacak, iddianame ortaya çıkmayacak, yazılamayacak. Onun üzerine bina edilmiş zaten yani ortada bir haksızlık var bir zulüm var,bir sürü çelişkiler var varsayımlara göre insanlar hapse atılıyor. Sen bir müslümansın sen şimdi beni kimlerin desteklediğini boş ver, sen bir müslüman olduğun halde neden desteklemedin?

Beraat Ettiğim Davaları Söylemiyorlar

Hâlâ aynı hikayeleri söylüyorlar ben kalemi kırıldı demişim, yok ben darbe gecesi dua etmişim, ben bunlardan beraat ettim kalemi kırılmıştır konuşmasından da beraat ettim. O konuşmaların aslını bir gün dinledin mi? Kırpılmışları dinledin güya televizyoncusunuz yazıklar olsun ya, güya müslümansınız… O konuşma iyi niyetle yapılmış şu şu şu olaylar Erdoğan’ın kaleminin kırıldığını gösteriyor bu bir siyasi analiz… Benden sonra 2017 yılında yazılmış bir kitap var Prof. Mete Gündoğan’ın kitabı “Narkoz” ordada benim kullandığım cümlenin aynısını kullanıyor sayfa 190’larda “Erdoğan’ın da kalemi kırıldı” diyor. O da bir siyasi analiz yapıyor, o da başka bir açıdan bakıyor olaya… Ekonomik göstergeler açısından bakmış o da sonuçta aynı noktaya varmış. Diyor ki: “Şunlar gösteriyor ki Erdoğan’ın kalemi kırılmıştır.” Hâlâ onu söylüyorlar ben ondan zaten beraat ettim. O konuşmanın aslını izlesen sen de bana beraat verirsin.

Ondan sonra darbe gecesi dua etmiş dediler… Darbeye dua edenin Allah belasını versin, ben darbeye dua etmedim. Aslında bunları konuşmanın gereği yokta bunlara cevap vermeye bile değmez. Ben darbeden sonra darbenin aleyhinde miting yaptım. 30 yıl yaptığım konuşmalar var tüm darbeler aleyhinde yaptığım konuşmalar var.

Orada söylediğim söz eğer darbeye duaysa o zaman Cumhurbaşkanı’nın da söylediği söz darbeye duadır. “Bu darbe girişimi Allah’ın bize bir lütfudur.” dedi mi demedi mi ? O gece o zaman, o da mı darbeci, darbecileri mi destekledi o neyi kastettiyse benimki de o manada. Allah şerden isterse hayır yaratır yani Rabbimiz bu şerden hayır yaratsın manasında onu iyi niyetle izleyen bir insan bunu anlar. Biz onu öyle anlayabilirdik ama böyle konuşmalarınız olsaydı yani darbe karşıtı biz de öyle anlardık. İnternette aslıları zaten var. Sen izlemiyorsun ki var bir sürü.. Yok diyorsan ben sana göndereyim internet yoluyla al otur izle.

Gazete be TV ile uğraşmaktan etrafınızı boşaltmışlar, etrafınıza adeta bir fanus gibi sizi bir çerçeveye almışlar kimseyle görüşemiyorsunuz ki anlamıyor ne hale gelmişsiniz, vaktiniz de kalmamış. Böyle laflarla oturup kalkıyorsunuz, kendiniz izlemiyorsunuz, kendiniz bakmıyorsunuz, karar vermiyorsunuz. Sizi birileri yönlendiriyor.

O TV’ye Tavsiyem:”

Benim o TV’ye tavsiyem: o Televizyonun yöneticilerine dikkat etsinler. Eğer TV’yi yönetenlerin bir kısmı bir yerlere bağlı değilse İslam düşmanlarından talimat almıyorsa ben hiç bir şey bilmiyorum. Tahrik edici konuşmalar yapıyorlar. TV’nin sahiplerini tahrik edecek şekilde onları bize saldırtacak şekilde tahrik edici konuşmalar yaparak onları konuşturtuyorlar. Onlar da bu tuzağa düşüyorlar. O konuşmaların aslını eğer izlemediysen göndereyim izle sizin derdiniz ne? Neden benle uğraşıp duruyorsunuz ya yani bu ülkede kafir mi kalmadı uğraşacağınız, zalim mi kalmadı uğraşacağınız bu telaş neden?


KHK TV de bir röportaj yapmıştım orada KHK’lılarla işten atılan, mazlum edilen insanlardan bahsettiğim için bunlar çıldırıyorlar. Hocam sizinle bir röportaj yapalım mı dediler? Ben de geçmişte son bir kaç yıldan beri benimle ilgili aleyhimde program yaptıları için, ben de dedim ki: “Ben bu röportajı yapmak istemiyorum.” Çünkü o yazılardan ve konuşmalardan ötürü bir gün özür dilemediler. Ben senin tanıdığın gibi değilim sen beni tanımak istemiyorsun, bir gün tanımak istemedin, bir gün ya hocam şöyle şöyle diyorlar şunu bir anlatır mısın senden dinlemek istiyorum demedin. O gönderdiğimiz konuşmaları izlemedin.

Birileri dolduruyor bu insanları yani sadece tepedekilerin etrafı boşaltılmış etrafında bir surla çevrilmiş kimse yaklaşamıyor zannetmeyin sadece tepedekiler değil bir TV’nin sahibi bile etrafı kuşatılmış olabiliyor. Bir gazetenin sahibi bile kendisi o işle uğraşmadığından profesyonel olmadığından bir profesyonel idareci başına getiriyor. Kendisi patron kenarda duruyor. Her şeyede karışmıyor. O adamı hallediyorlar o genel yayın yönetmenlerini, müdürleri hallediyorlar onlara yaptırıyorlar Patronları da onlar ikna ediyor onlar da oturup adam akıllı incelemiyor vaktim yok diyor. Vaktin yoksa böyle programlara müsade etme! “Ben incelemedim kimseyle böyle bir program yapmanıza müsade vermiyorum” de.

Bunların birçoğunda ne bir İslam ahlakı var, ne bir ilmi seviye var,, ne bir kültür seviyesi var. Siz bunlara teslim ediyorsunuz bu TV’leri, gazeteleri…Bu insanlar buna layık mı bu ahlak var mı bunlarda,yalnız o işi biliyor, işi biliyor da ahlak var mı?

Ben röportaj yapmayacağım dedim röportaj için kaç defa başvuran gazete,TV bugün ben röportaj yapmadım diye aleyhimde kaç defadır program yapıyor .Yapsaydım iyiydim yapmadım diye aleyhimde programlar yapıyorlar.

Belki de röportaj yapmak değil de tuzağa düşürmekti hedefleri.Böyle olaylar olduğunu da duydum çağırıyorlar mesela Saadet partisinden bir milletvekilini TV’ye, sonra eski konuşmalarından kırpılmış kırpılmış şeyler izletiyorlar ondan sonra çok garip sorular köşeye sıkıştırıcı tavırlar adam sinirleniyor ve TV’yi terk edip gidiyor.

Ben Darbeyi ve Darbeciyi Desteklemedim!

Ben mağdurların mazlumlara savundum,savunuyorum da, din budur. İslam budur. Ben darbeciyi savunmuyorum. Darbe tabii ki suçtur. Ben mazlumları savunuyorum yaşla kuru beraber yakılmasın diyorum. Seninde mazlumları savunman lazım. Suçlular cezalandırılsın, suçsuzlara dikkat edilsin yaşla kuru beraber yakılmasın. Cumhurbaşkanı bile at izi it izine karıştı dedi. Bende bunu söylüyorum. Cumhurbaşkanı bunların alt tarafı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanet dedi. Şuanda hapislerde sürünenler alt taraftakiler. Ortada ki ticaret ehli zaten parayı verip kurtuluyor suçlu olduğunu da iddia etmiyorum. Zaten adam ticaret adamı bunların cemaati olmaz. Bunlar işini büyütmek için bir cemaate takılırlar bunlar takılanlar oradan olmazlar. İhanet edenlerin hepsi yurtdışına kaçtı. İhanet yurtdışındaysa sizin kendi söylemlerinize göre yani ortası da ticaret onlar da zaten hapiste değil. Geriye alt tarafta ki ibadet kesimi kaldı. Ben bunları diyorum darbeciyi mi savunuyorum?

Ben kaç defa haber gönderdim. Bir defa arkadaşları gönderdim.”Yanlış tanıyorsunuz,yanlış yapıyorsunuz” dedim. Düşmanın ekmeğine yağ sürmeyin bütün bu yaptıklarınıza rağmen yine de İslam ahlakını bırakmadım. “Bir gün demediniz ki hocam böyle böyle diyorlar bunu bir anlatır mısın, senin gerçek görüşün nedir?” Önce yaptıklarından bir özür yayınlamalısınız.

KHK TV’de bir iki- üç dakikalık bir bölüm “orada biraz sıkıntı var hocam burayı bazıları yanlış anlayabilir” diyerek kırpma video hazırlayacağız dediler. Kırparsan yanlış anlatırsın insanlara, tamamını izlerse insanlar yanlış anlamaz ben orada da yine mazlumları savundum, zalimleri değil… Darbeciyi savunmadım yani biz röportaj yapmak istedik siz kabul etmediniz diyorlar. Bana bir sürü zulmettiniz. Hepsini unutamam. O yüzden ben röportajını kabul etmedim.

Yoksa darbecileri savunduğum da o ortaya çıkacak gibi korkumdan değil. Zaten öyle bir görüşüm yok.Bütün konuşmalarıma bakabilirsin.

Benim aleyhimde bu kadar propaganda yapan televizyon Doğu Perinçek ile ilgili güzel övgülü sözler söylüyor. .Bana haksızlık yapıldığı için zulmedildiği için beni destekleyen CHP milletvekillerine teşekkür ettiğim için beni kınıyor. Onlar adalet için beni destekledi. Bende onları desteklerim zulme uğrarsa. Olabilir insaniyet namına destekledi bende insaniyet namına teşekkür ettim.

Teşekkür Mesajımdan Bir Perinçek Ekibi Birde O TV Rahatsız Oldu

Peki sizi neden Perinçek destekliyor ve siz neden Perinçeğ’i öven program yaptınız? Benim teşekkür ettiğim isimlerden birisi İslam’a şöyle saldıran birisidiyerek beni eleştirdiniz. Sizin desteklediğiniz ve ey solcular eğer oy verecekseniz CHP’ye vermeyin işte böyle bir vatanperver, bir Sosyalist, bir Solcu var buna verin dediniz. Siz ona nasıl oy topladınız? Bu muhabbet nereden kaynaklanıyor?

Benim bu attığım teşekkür mesajdan bir Perinçek ekibi çok rahatsız oldu bir de bunlar. Sizin buluştuğunuz noktada işte bu ve buluştunuz kimselerde ise bunlar! Ben o bana destek veren kimselere şunlara gidin onları destekleyen demedim. Bu insanlar bana destek verdi ben de onlara teşekkür ettim.

Siz de Destekleseydiniz Size de Teşekkür Ederdim!

Anladığım kadarıyla o listenin renkli oluşu her kesimden insanın desteklemiş olması bunları zor duruma düşürdü. Bu operasyona bu yalanlara kimse inanmamış olduğu ortaya çıktı. Bir tek kendileri desteklenmemiş bu ortaya çıktı. Ateisti, Deisti, Solcusu, Sosyalisti, İslam’cısı hepsi desteklemiş ama bir tek onlar desteklememiş.

Destekleseydiniz ve önceden yaptığınız programlardan ötürü bir özür dileyeydiniz ,biz bilmiyorduk deseydiniz; bu insanın hiç bir suçu yok buna özgürlük verilmeli deseydiniz size de teşekkür ederdim. Bunu yapmadınız.

Dinlemek için tıklayınız;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here