Alparslan Kuytul: Bu, Erdoğan’ın Başarısızlığıdır!

0
 Alparslan Kuytul Hocaefendi, her hafta cuma günü Adana Furkan Vakfı Genel Merkezinde yaptığı tefsir derslerine bu hafta Elazığ’da devam etti.
Alparslan Kuytul Hocaefendi, tefsir dersinden sonra gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kendisine sorulan “Seçimlerden aylar önce AKP’nin yapmış olduğu hatalar sonucunda %5 ile %10 arasında oy kaybedeceğini söylemiştiniz. Seçim sonuçlarını değerlendirir misiniz?” sorusuna cevap verdi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, AKP’nin yaptığı hatalar sebebiyle oyunun düştüğünü, oy vermedikleri için kendilerinin suçlanmasının yersiz olduğunu belirtti.

İşte O Cevap’tan Satırbaşları:

“Gaybı bilmem ama kanunu bilirim. Mesela bu bardağı bıraksam, yere düşeceğini hepiniz bilirsiniz, ben de bilirim. Bu gaybı bilmek değil, kanunu bilmektir.

Bir insan, devlet, parti zulmederse, Allah zalimleşenlere çok uzun zaman mühlet vermez. Bu sünnetullahtır.

Bir insan/parti kibirlenirse, hasmı Allah olur. Bu da sünnetullahtır.

Neden Böyle Oldu?

Neden oldu? Çünkü dostlarını terk ettiler, düşmanlarına yaklaştılar. Paralel dediler, paralel bahanesiyle birileri onları tahrik etti, kızdırdı. Bütün cemaatlere soğuk davranmaya başladılar. Hâlbuki cemaatler sayesinde yükselmişlerdi.

Birçok samimi kişiyi dışladılar. Partinin kurucularından Bülent Arınç’ı bile bir iki meselede tenkit ediyor diye dışladılar. Tenkide kulaklarını kapadılar. Her tenkit edeni ‘paralelci’ diye yaftaladılar. Hâlbuki Allah rızası için konuşan insanlar vardı.

Her gün AKP’yi öven gazeteciler, bazı meselelerde eleştiri yapınca onların kalemini kırdılar. Böyle davranırsanız, tabii ki dostlarınız kalmaz.

Bize spor salonlarını vermediler, hiçbir açıklama yapmadılar. Sonra Spor Bakanı, özel bir görüşmede bizim arkadaşlarımıza “Hocanız başbakanı tenkit etti” dedi.

“Tenkit Ettim!” Ama Neden Tenkit Ettim?

Evet, tenkit ettim, haklıyım, yine de ederim. Senin başbakan dediğin şimdiki cumhurbaşkanının Irak politikası fiyasko. Amerika’ya güvendi. 1,5 milyon insanın ölümünde onun da payı var. Haklıydım, yine tenkit ederim.

Suriye politikasını tenkit ettim. Yine tenkit ederim. Amerika’ya güvendiler, 3 günde meselenin hallolacağını zannediyorlardı. Ama olmadı.

Suriye’de de Irak’ta da Amerika’ya güvendiler. Ve bunu eleştirdik diye bize salon vermediler.

Mısır’da laikliği tavsiye ettin; bunu eleştirdim. Bir Müslüman laikliği tavsiye edemez.

Sen misin bizi böyle tenkit eden? Sana bundan sonra salon yok diyorlar.

Yapılan tenkitleri reddedip, bana ceza vermeye kalkıyorsun.

Diktatörlüğe doğru gidiyorlar. Oy kaybetmeleri çok hayırlı oldu onlar için. İnşallah ders çıkarırlar.

Dün AKP’yi övenler, bugün hatalarını sayıyorlar. Hatta AKP milletvekilleri şurada hata yaptık diyorlar. Niye 1 hafta önce söylemediniz bunları?

Diktatörlüğe doğru giden bir sürü kanun çıkarttılar. Hâkim ve savcıya gerek olmadan polis keyfi olarak sizi gözaltı yapabiliyor artık.

Hiç kimseyi suçlamasınlar. Hele bizim gibilere “siz oy vermediniz de o yüzden” gibi laflar hiç demesinler.

Biz daha önceki seçimlerde de vermemiştik zaten.

13 yıl tek başına iktidar oldun; ne oldu, ne yapabildin? İstediğin kadar oy al, bu sistem içerisinde hiçbir şey yapamazsın. Bu güne kadar hangi haramı kaldırdın?

Sen 1150 odalı sarayda oturacaksın, en ufak bir tenkitte bulunanı boğacaksın. Bu başarısızlık, Tayyip Erdoğan’ın başarısızlığıdır. Eğer miting miting gezmeseydi, belki “Ben bırakınca Davutoğlu beceremedi” diyebilirdi. Ama gerçeği herkes gördü.

Bu 13 yıl boyunca Müslümanları laikleştirdin, sekülerleştirdin. Yol yapmakla olmaz bu işler. 13 yıl köşe kaptınız da ne oldu? Sonuçta demokrasiyi, laikliği tavsiye ettiniz. Müslümanları daha beter bozdunuz.”


CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here