Furkan Vakfı Malatya Konferansı

0

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Dünya ve Türkiye genelinde yaptığı  konferans zincirine Malatya ve Elazığ şehirleriyle devam ediyor.Alparslan KUYTUL Hocaefendi’nin konuşmacı olarak katıldığı konferansa yoğun katılım gösterildi. Hocaefendi’nin konuşmaları damga vurdu.

PROGRAMINIZ;

Ön programda Kur’an Tilaveti, “Azim ve Sebat” adlı şiir dinletisi dinletildi.,”İslam ve Batı Medeniyeti” adlı sinevizyon gösterimi yer aldı.  Ardından Grup Furkan, ilahi ve marşlarıyla Malatya halkına coşku yaşattı.

Ön programın ardından  Alparslan KUYTUL Hocaefendi’nin konferansları yer aldı. Alparslan KUYTUL Hocaefendi “Hak Yolda Sebat” konulu konferansında şu hususlara değindi:

Kur’an ve Sünnette hata olmaz.Eğer Kur’an ve Sünnete dayanırsanız, yolunuzun sonuna kadar emin olursunuz ve sebat edersiniz.Emin olanlar sebat edebilirler.İmanın kaybedilme tehlikesi vardır.O halde iman üzere ölmek zorundayız.Şeytan her yanlış yolun üzerine oturur ve insanları bu yanlış yollara davet eder.Mesele mühimdir, imanla ölme meselesidir.Eğer sebat etmezsek hak yoldan sapmış olarak ölürüz.

Kur’an hak yoldan sapmışları bizlere örnek verir.Hristiyan’lar İlah’ı üçe ayırdılar.Allah’tan başkasına ibadet etmeye başladılar.Hz. İsa (as)’yı tanrılaştırdıkları gibi rahiplerini ve bilginlerini de tanrılaştırdılar.Allah’ı terk edip, krallarına itaat ettiler.Hak yol üzerinde sebat etmediler.

Allah azze ve celle bize ümmet olmamızı söylüyor.Ümmet anlayışının terk edilmesi hak yoldan bir sapmadır.İslam, Ulus Devlet anlayışını kabul etmez.Kur’an’ı Kerim’de ırk değerli görülmemiştir.Allah katında en üstün olan takva sahibi olandır.

Bir toplum hak yolda sebat göstermediği zaman, Allah ceza olarak ,onların arasında iç savaş verir.Her suçun bir cezası vardır.Şirkin de cezası kardeşin kardeşi öldürmesidir.

Muhterem Alparslan KUYTUL Hocaefendi konferanslarının ardından halktan gelen sorulara cevap verdi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here