Furkan Hareketinde 29.05.2016 Pazar Günü Neler Oldu?

1
1-Furkan Vakfı’nın Konferansı Kaymakamlık Tarafından İptal Edildi. 2-Furkan Vakfı Protesto Kararı Aldı 3-Hatay’a Giden Tüm Yollar Emniyet Güçleri Tarafından Tutuldu 4-Son Nokta Erzin’deki Tesis 5-Alparslan Hoca Yetkililer Tarafından İkna Edilmeye Çalışıldı 6-Otobana Yaya Olarak Çıkmak Zorunda Kaldılar 7-Furkan Vakfı’nın Protesto Hakkına Toma Ve Gazla Cevap Verildi 8-Üst Düzey Yetkililer Devreye Girdi 9-Basın Açıklamasına İzin Çıktı 10-Alparslan Kuytul Hocaefendi İfadeye Çağrıldı…
Reklam

1-FURKAN VAKFI’NIN KONFERANSI KAYMAKAMLIK TARAFINDAN İPTAL EDİLDİ.

ZABITA VE EMNİYET DEVREYE GİRDİRİLEREK DUYURU ÇALIŞMALARI ENGELLENDİ.

Furkan Vakfı’nın İskenderun’da İsa Taş Plaza Düğün Salonun da 29 Mayıs 2016 Pazar günü düzenleyeceği  “İstanbul’un Fethi ve Fetih Nesli”  konulu konferansı, güvenlik gerekçesi ile iptal edildi.

11.05.2016 tarihinde Kaymakamlığa verilen müracaat kabul edilerek konferans yapılmasına izin verilmişti. İznin ardından Furkan hareketi mensupları on binlerce el ilanı ve afiş bastırarak gece gündüz yoğun çabalarla konferansı halka duyurmaya çalıştılar.

Alınan izne rağmen sanki yapılan konferans yasal değilmiş gibi Furkan hareketi mensupları afişlerinin toplanmasından, düğün salonu sahiplerinin vazgeçirmek için ikna edilmeye çalışılmasına hatta sponsorların tehdit edilmesine varıncaya kadar her türlü engelleme ile karşı karşıya kaldılar.

2-FURKAN VAKFI PROTESTO KARARI ALDI

Bunun üzerine Furkan Vakfı yetkilileri protesto kararı aldı ve resmi sitesinden şu duyuruda bulundu:

Furkan Vakfı olarak bu Pazar İskenderun’da gerçekleştireceğimiz konferansımız güvenliği sağlayamama gerekçe gösterilerek kaymakamlık tarafından engellenmeye çalışıldı. Ancak biz kendi güvenliğimizi sağlamayı üzerimize alarak 29.05.2016 günü İskenderun konferansını tertipleyeceğiz.

TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR.

 

3-HATAY’A GİDEN TÜM YOLLAR EMNİYET GÜÇLERİ TARAFINDAN TUTULDU

Konferansın İptal olması kararının üzerine Türkiye’nin birçok ilinden basın açıklaması için oraya gitmek isteyen Furkan Hareketi mensuplarının İskenderun şehrine hatta tüm Hatay bölgesine girmelerine Emniyet Güçleri tarafından izin verilmedi.

Bölgeye ulaşmaya çalışan birçok otobüs kontrol noktalarında bağlandı ve yolcular polis zoruyla alıkonuldu.

Birçok kimsenin otobüsü farklı istikametlerde durdurularak yolcular indirildi ve otobüsler gönderilmek suretiyle insanlar yaya bırakıldı.

Hatta şehirlerarası sefer yapan otobüslere binerek ulaşmaya çalışanlardan bir kısmı kontrol noktalarında, bayanların kıyafetlerinden tahmin edilmek suretiyle emniyet güçleri tarafından otobüslerden indirildi. Şehir içindeki otobüsü kullanarak ilerlemeye çalışanlara da aynı muamele yapılarak hiçbir bilgisi olmayan şehiriçi otobüs şoförüne, emniyet güçleri tarafından ceza kesildi.

Hatta bu şekilde ilerleyebilmek için ısrar edenlere biber gazı sıkıldı.

 

4-SON NOKTA ERZİN’DEKİ TESİS

Bütün bu güvenlik kontrollerinden geçmeyi başararak İskenderun’a kadar ulaşmaya çalışan kalabalıklar en son Tarsus- Adana-Gaziantep Otoyolu’nda Erzin Dağ-sa tesislerine kadar ulaşabildi ve orada Tomalarla karşılaştı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi ile birlikte yaklaşık 7-8 bin kişi tesiste toplandı ve alıkonuldu. Çevik kuvvet ekipleri, emniyet güçleri ve Tomalarla etrafı sarılan içlerinde çocukların da olduğu bayan erkek binlerce kişi orada bekletilmeye başlandı. Tesise çekilen araçlar, giriş çıkışların Tomalar tarafından tutulması suretiyle orada mahsur bırakıldı.

5-ALPARSLAN HOCA YETKİLİLER TARAFINDAN İKNA EDİLMEYE ÇALIŞILDI

Emniyet yetkilileri ile tesis içine görüşmeye çağrılan Hocaefendi, halkın oradan dağılması konusunda açıklama yapmaya ikna edilmeye çalışıldı. Uzun görüşme sonrası Alparslan Kuytul Hocaefendi kalabalığa yaptığı açıklamada “Benim size bu dağ başında konuşma yapmamı ve sonra da dağılmamızı istiyorlar. Ben bu kadar insanı buraya dağılın demek için toplamadım, şimdi herkes arabalarına binsin gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz”dedi. Araçlarına binenler tesisin giriş ve çıkışlarının tutulmuş olduğunu gördü.

6-OTOBANA YAYA OLARAK ÇIKMAK ZORUNDA KALDILAR

Araçlarını tesisten çıkaramayanlar araçsız yola devam etmeye çalıştı. Araçların tesiste mahsur kalıp çıkışına izin verilmemesinin üzerine otobana yaya olarak inmeye çalışan kalabalık, polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Bu durumda yolda kalmak konusunda direnen kalabalık sebebiyle otoban kapandı.

 

7-FURKAN VAKFI’NIN PROTESTO HAKKINA TOMA VE GAZLA CEVAP VERİLDİ

Bütün bu engellemelere rağmen ısrarlı bir şekilde ilerlemeye çalışan binlerce kişi kararlılığından dönmedi. Yolun açılması ve İskenderun’da sadece basın açıklaması yapabilmek için ısrar eden, içlerinde kadınlar ve çocukların da olduğu binlerce kişiye biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi. Gökyüzüne defalarca gaz bombası atıldı. Kalabalığın üzerine gökten biber gazı yağdı. Birçok insan gazdan olumsuz etkilendi. Olay yerine çağrılan ambulans aşırı etkilenenlere müdahale etti. Arbede esnasında bir kişinin ayağı kırıldı.

Tekbirler ve sloganlar ile direnerek geri adım atmayacaklarını gösteren binler yaşanan sıkıntılı anlara rağmen,

Biz Terörist Değiliz, Biz Müslümanız!

Zalimler Allah’a Hesap Verecek!

İslami Hareket Engellenemez!

Öncü nesil Her Daim Hocasının Yanında!

Solaganları ile Tarsus, Adana, Gaziantep otobanını çift taraflı kapatarak Tomaların önünde oturma eylemi yaptı.

 

8-ÜST DÜZEY YETKİLİLER DEVREYE GİRDİ

Alparslan Kuytul Hocaefendi başta olmak üzere binlerce Furkan Vakfı gönüllüsünün, tüm müdahalelere rağmen otobandan ayrılmaması ve ilerlemek konusunda ısrar etmeleri üzerine bir takım yetkililer Alparslan Kuytul Hocaefendi ile irtibata geçerek anlaşma sağlamaya çalıştı. Kalabalığın başka türlü dağılmayacağına kanaat getiren yetkililer ortak bir noktada uzlaşmaya çalıştı.

9-BASIN AÇIKLAMASINA İZİN ÇIKTI

Binlerce kişinin ısrarlı bekleyişi ve yapılan görüşmeler sonucu Hatay Valiliği’nden İskenderun’un merkezinde basın açıklaması yapılmasına izin verildi. Bu şartla yoldan ayrılıp araçlarına geçen binlerce kişinin, İskenderun merkezde İstasyon Meydanı’nda tahsis edilen miting alanına emniyet güçleri eşliğinde girmesine izin verildi.

Valilikten çıkan izin üzerine başka kontrol noktalarında güvenlik güçleri tarafından tutulan diğer katılımcılar da bırakıldı. On binden fazla kalabalığı İskenderun İstasyon meydanına sevk eden Emniyet mensupları İskenderun’da alınan ciddi güvenlik tedbirleri ile Basın açıklamasına eşlik etti. Furkan Vakfı tarafından yapılması planlanan fakat güvenlik gerekçesiyle iptal edilen program, verilen büyük mücadelenin sonucunda gar meydanında miting olarak gerçekleştirildi.

Valilikten çıkan iznin sonunda diğer kontrol noktalarında alıkonulan Furkan Hareketi gönüllülerinin de iştiraki sonucu on binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleşen “Basın Açıklaması” olaysız sona erdi.

10-ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ İFADEYE ÇAĞRILDI

Basın açıklaması sonunda meydandan dört araçla ayrılan Hocaefendi’nin otobana girmesinin ardından otobanın emniyet güçleri tarafından kapatıldığı öğrenildi. Meydandan olaysız dağılan kalabalığın otobana girişi engellenerek tüm araçlar E-5 karayoluna sevkedildi.

Bu arada dört araçla otobanda yalnız bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendi İskenderun çıkışı otoban üzerindeki ilk tesiste, Çevik Kuvvet ve Emniyet Mensuplarından oluşan hatta Tomalarında hazır beklediği kalabalık bir ekip tarafından durduruldu. Orada kalabalık bir ekip tarafından gözaltına alınan Alparslan Kuytul Hocaefendi olayla ilgili ifade vermek üzere yanındakilerle birlikte Erzin Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

11-DÖRTYOL’A GİDEN BÜTÜN YOLLAR KAPATILDI.

Hocaefendi’nin ifadeye çağrıldığını haber alan Furkan hareketi mensupları Erzin’e gitmek istedi ama Dörtyol üzerinden Erzin’e giren bütün yolların Emniyet Güçleri tarafından önceden kapatılmış olduğu görüldü. Yeniden mücadeleye başlayan Furkan Hareketi mensupları Erzin Emniyet müdürlüğüne ulaşmaya çalıştı. Bazılarının araçlarını bırakıp yaya olarak ulaştığı Emniyet Müdürlüğü önüne bazıları ara yolları kullanarak giriş yaptı.  Kısa bir süre sonra Erzin’e giriş yolları açılarak girmek isteyen binlerce kişi Polis tarafından Erzin’de bir tesiste toplandı ve geç saatlere kadar Hocaefendi’nin gözaltından çıkışını bekledi. İfadesinin alınması üzerine serbest bırakılan Hocaefendi emniyetin önünde büyük bir kalabalıkla alkış ve tekbirlerle karşılandı. Ardından tesiste bekletilen binlerce kişiye ulaşıldı Ve konvoy halinde Erzin’den Adana’ya yola çıkıldı. Konvoy Hocaefendi’yi Adana’da bulunan evinin önüne kadar yalnız bırakmadı.

1 Yorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here