ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ’YE HAPİS CEZASI!

0
ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ'YE HAPİS CEZASI!
ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ'YE HAPİS CEZASI!

2016 yılında İskenderun’da yaşanan polis müdahalesi sonrasında açılan davanın 9.duruşması bugün sonuçlandı. 

17 kişi hakkında “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün ceza verildi. Ancak mahkeme HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASINA karar verdi.

6 kişi hakkında ise kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün ceza verildi. Ancak cezaları ertelendi.

“Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek” suçundan diğer herkes HAGB (hükmün açıklamasının geri bırakılması) ve erteleme alırkan yalnızca 1 kişi (H. A) 1 yıl 10 ay 15 gün ceza aldı. Alparslan Kuytul Hocaefendi hariç diğer bütün sanıklar beraat etti.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye ise; “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek” ve  Toplantı ve gösteri yürüşünde görevlendirilenlerin görevlerini yapmalarına engel olma suçlamalarından  “4 yıl 9 ay 15 gün” hapis cezası verildi. Ancak gerekçeli kararın açıklanmasının ardından üst mahkemeye taşınarak hukuki süreç devam ettirilecektir.

Verilen bu acımasız hüküm sonucunda adalet bir yara daha almış, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sesinin kısılmaya çalışıldığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. 

29 MAYIS 2016 TARİHİNDE NELER YAŞANMIŞTI?

29 Mayıs 2016 tarihinde Furkan Vakfının Hatay İskenderun’da düzenleyeceği “İstanbul’un Fethi ve Fetih Nesli” konulu konferansı, güvenlik gerekçesi ile iptal edilmiş ve bunun üzerine vakıf yetkilileri bu konuda basın açıklaması yapma kararı almıştı.

Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi, Türkiye’nin birçok ilinde yaşayan Furkan Gönüllüsü kardeşleri ile basın açıklaması için Erzin ilçesine kadar gelmiş ancak İskenderun’a giden tüm yolları kapatan Emniyet güçleri araçla geçişe müsaade etmemişti. Yasal haklarını kullanmak isteyen Furkan Gönüllülerinin yürüyerek de olsa yollarına devam etmek istemesi üzerine polis müdahalede bulunmuş birçok insan biber gazı, tazyikli su ve gazdan olumsuz etkilenmişti.

Bugün Erzin Asliye Ceza Mahkemesi’nde  duruşmadan çıkan bu haksız karar Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin bir kez daha hedef alınmaya çalışıldığını göstermiştir.

Furkan Gönüllüleri olarak; sindirme ve susturma amaçlı alınan bu haksız kararı şiddetle kınıyor, her ne pahasına olursa olsun hakkı savunmaya devam edeceğimizi tüm kamuoyuna bildirmek istiyoruz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here