Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Avukatından Hapis Cezası Hakkında Açıklama!

0
Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin Avukatından Hapis Cezası Hakkında Açıklama!
Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin Avukatından Hapis Cezası Hakkında Açıklama!

Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye verilen hapis kararıyla ilgili Avukat Osman Avcıl Açıklama yaptı. Bir hak arayışının hukuk skandalına dönüştüğü olayla ilgili açıklama yapan Avukat, şunları söyledi;

Tarih 29 Mayıs 2016… Hatay İskenderun’da daha önceden planlanmış, duyuruları yapılmış “İstanbul’un Fethi” ile ilgili bir konferans yapılmak istenmiş ancak o günlerde moda olduğu şekliyle son dakika iptal edilmiştir. Ancak program daha önceden planlanmış ve gayretli gönüllülerin sokak sokak yaptığı davetler neticesinde çok sayıda insan programa katılmak için gelmiştir. Elbette son dakika hukuksuzca iptal edildiği için çoğu katılımcının da “absürt iptal” kararından haberi olmamıştır.

Hal böyle iken programın iptal olduğu ile alakalı bir basın açıklaması yapılması zarureti doğmuştur. Ancak salon sahiplerini tehdit eden, insanların emeklerini heba edip son dakika program iptal eden güçler basın açıklaması yapılmasına dahi müsaade etmemiştir. Bırakalım basın açıklamasını İskenderun ilçesi adeta savaş alanı muamelesi gösterilerek insanların şehre girişi engellenmiştir.

Malum, Erzin de Adana ile İskenderun arasında bağlantıyı sağladığından programa katılmak isteyenlerin önü orada kesilmiş ve şehre girişleri engellenmişti. Otobanda önleri kesilen Furkan gönüllülerine gidecek yer olmamasına rağmen dağılın ihtarı yapılmış, adete insanlar TOMA’ların ablukası altına alınmıştı.

İşte 29 Mayıs 2016 günü yaşanan bu hazin olayın ardından sanki zarar gören, gözleri biber gazlarıyla yanan, sırtları cop izleriyle kızarmış, otobanda sıkıştırılan Furkan gönüllüsü kadın, erkek ve çocuklar değilmiş gibi üstüne bir de onlar hakkında mahkeme açılmıştı.

Ve 17 Eylül 2020 gününe geldiğimizde nam-ı diğer “Erzin Dosyası”nın 9. duruşması görüldü.

Şimdi dosya hakkında açıklamalara geçelim:

Öncelikle dosyada üç farklı suçlama var:

  • Kamu Malına Zarar Verme,
  • Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme Yönetme Bunların Hareketlerine Katılma
  • Toplantı ve Gösteri Yürüşünde Görevlendirilenlerin Görevlerini Yapmalarına Engel Olma

Dosyadaki 24 sanık yani asıl zarar gören olmalarına rağmen hakkında dava açılan Furkan gönüllüleri… Bu gruba elbette Alparslan Kuytul Hocaefendi de dahil.

Ayrıca dosyada zarar gördüğünü iddia eden 5 de müşteki (davacı) var. Bu kişiler ise polis…

Şimdi bugün çıkan kararı kısaca özetleyelim:

  • Kamu Malına Zarar Verme
    • Kamu malına zarar verme suçlamasından herkes beraat etti. Hakim bu suç ile ilgili kimseye ceza vermedi.
  • Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme Yönetme Bunların Hareketlerine Katılma
    • Aşağıdaki isimler “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün ceza aldılar. Ancak mahkeme HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASINA karar verdi.
    • A.Ü, A.E, A.G, A.K, D.F, E.T, H.T, İ.K, M.A, M.Ö, M.Z, M.Y, Ö.T, S.G, Ş.S, Y.Ş, Y.Ç
    • Aşağıdaki isimler “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün ceza aldı. Ancak cezaları ertelendi.
    • A.F, C.A, G.Y, H.K, İ.K, M.Ö
    • “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek” suçundan diğer herkes HAGB veya erteleme alırkan yalnızca 1 kişi (H.A) 1 yıl 10 ay 15 gün ceza aldı.
  • Toplantı ve Gösteri Yürüşünde Görevlendirilenlerin Görevlerini Yapmalarına Engel Olma
    • Bu suçlama ile ilgili Alparslan Kuytul Hocaefendi hariç diğer bütün sanıklar beraat etti. Yalnızca Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye 2 yıl 11 ay ceza verildi.

Özet olarak Erzin dosyasından HAGB veya ertelemeleri saymaz isek iki kişi ceza almış oldu. Alparslan Kuytul ve H. A. Dosyayı inceleyen herkes görecektir ki yapılmak istenen yalnızca iptal edilen program hakkında bir basın açıklamasıydı.

Ancak emniyet görevlileri Anayasal bir hak olan ve tamamen meşru çerçevede yapılmak istenen bu programı engellemek istedi. Elbette Furkan gönüllüleri bu haksız muameleye karşı durdular. Bugün alınan bu sonuç susmamanın bedelidir. “Her ne pahasına olursa olsun biz hakkı savunmaya devam edeceğiz” demenin bedelidir.

Ve Furkan gönüllüleri bedel ödemeye hazırdır. Madem birileri haddini aşıyor ve zalimleşiyor o halde meydanlarda haykıracak Musalar’a ihtiyaç vardır. Ve Furkan gönüllüleri bu çağda Musa olmayı hedef edinmiş Öncülerdir. Ne mutlu Öncü Nesilden olanlara.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here