300. GÜNÜNDE ZULMÜ BİR KEZ DAHA KINIYORUZ!

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 30 Ocak’ta şafak operasyonu ile gözaltına alınmış, 10 günlük gözaltı sürecinin ardından 08.02.2018 tarihinde çıkarıldığı mahkemece haksız bir şekilde tutuklu yargılanmak üzere Bolu F Tipi Cezaevine gönderilmişti.

  • Haksız tutukluğu bugün 300 günü buldu.

 

  • 300 gündür tüm sevenlerinden ayrı bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendi, aynı zamanda TECRİT zulmüne de maruz bırakılıyor. Bir insanlık suçu olan tecrit zulmüne maruz bırakılmasına her kesimden tepki gelmeye devam ediyor.

 

  • 300 gündür Bolu F Tipi cezaevinde 3 kişilik koğuşta tek başına kalan Alparslan Kuytul Hocaefendi, terörle hiçbir alakası olmadığı ve terör mahkemesinden tahliye edildiği halde haksız bir şekilde terör örgütü üyesi gibi muamele görmeye devam ediyor.

 

  • 300 gündür hiçbir suçu tespit edilmediği halde diğer tutuklulara tanınan spor saati, kütüphaneye çıkma, ortak havalandırmayı kullanma ve sohbet grubuna katılma, gibi birçok haklardan da mahrum bırakılıyor.

 

  • 300 gündür 5, çocuğundan, yaşlı annesinden ve ailesinden ayrı bırakılıyor.

 

  • Haksız tutukluluğa karşı 10 ay içerisinde verilen onlarca itiraz dilekçesi red edildi! 10 aydır tek başına kalan ve tutuklu yargılanan Hocaefendi’ye 12 mahkeme açıldı, ve bu mahkeme süreçlerinin tümünü cezaevinden sürdürmek zorunda kaldı.

Yaşanan 10 aylık süreç boyunca talebe ve sevenleri Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Furkan Gönüllüleri, çeşitli etkinlikler düzenlenerek Alparslan Kuytul Hocaefendi için özgürlük istemeye aralıksız devam ediyor.

Alpaslan Kuytul Hocaefendi ye yapılan zulmün 300. gününde, biz talebeleri ve sevenleri olarak bu zulmü kınıyor ve haksızlığı bir kez daha tüm duyarlı halkımızın vicdanlarına havale ediyoruz.

Alparslan Hocamız suçsuzdur ve derhal serbest bırakılmalıdır.!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here