Zulmün 300. Gününde Furkan Gönüllüleri’nden Basın Açıklaması

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin haksız tutukluluğun 300. Günü olması sebebiyle Türkiye’nin birçok şehrinde bulunan talebe ve sevenleri basın açıklaması gerçekleştiriyor.

Kalabalık gruplar tarafından gerçekleştirilen basın açıklamalarında Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin haksız tutukluluğunu kınayan pankartlar açıldı.
Kötü hava şartlarına rağmen kalabalık gruplar halinde gerçekleştirilen basın açıklamalarında Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye Özgürlük istendi

Sevenleri, 300 gündür Bolu F Tipi Cezaevinde haksız bir şekilde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi ’ye özgürlük ve adalet çağrısında bulundu.

Yapılan kamuoyuna duyuru şu şekilde;

Bismillahirrahmanirrahim.

Muhterem Alparslan KUYTUL Hocaefendi’nin haksız tutukluğu bugün itibari ile 300’üncü gününe girmiştir. Ne hukukî ne vicdani hiçbir suçu olmadığı halde, Türkiye’nin onuru ve umudu bir İslam alimi 300 gündür demir parmaklıklar arkasında ve TECRİTTE bulunmaktadır.

Bu zulüm, yöneticiler açısından bir utanç vesikasıdır. Bu utanç onu zindana atanlarla birlikte, bu haksızlığa sessiz kalmayı sürdürenlerin yakasından düşemeyecek Türkiye’nin tarihinden de silinmeyecektir.

İslâm tarihine baktığımızda tüm Peygamberlere ve Peygamberimize de türlü iftiralar atılmış, karalama kampanyaları başlatılmıştır. Yine yakın tarihimizde; İslam’ın hakikatlerini hangi alim korkmadan anlatmış ve haksızlıklara, yanlışlara karşı çıkmışsa türlü sıkıntılara uğramıştır. Tarih boyunca alimlerimizden, salihlerden niceleri, doğruları anlattıkları için zulümlere maruz kalmadılar mı? Zulümler, iftiralar bu davanın erlerinin bitmeyen çilesi olmadı mı? Hatta İslam’ın hakikatleri uğrunda nice şehitler vermedik mi?

Dün Bediüzzamanlara, Atıf Hocalara yapılan haksızlık, bugün de Alparslan Hocamıza yapılmaktadır. Dün olduğu gibi bugün de Hakkın sesi kısılmak istenmektedir. Bunlar da gösteriyor ki hakikat yolunun yolcularının kaderinde iftiralara uğramak, zindanlara atılmak varmış. Herkesin susturulup korkutulduğu bir dönemde Muhterem Hocamız toplumumuzun menfaati için korkmadan hakkı konuşmanın, tevhidi ortaya koymanın ve yanlışlara yanlış demenin bedelini ödemektedir. Ve bugün yani 5 Aralık itibariyle ona yapılan zulüm 300. günündedir!

Ona yapılan zulmün 300. gününde, biz talebeleri ve sevenleri olarak bu zulmü şiddetle kınıyor ve haksızlığı, hukuksuzluğu bir kez daha duyarlı halkımızın vicdanlarına havale ediyoruz.

Furkan Vakfı TERTEMİZDİR!

Alparslan Hoca TERTEMİZDİR!

Alparslan Hocamız ONURUMUZDUR!

300 gündür tek kişilik koğuşta tecrit uygulanan Alparslan Hocamız derhal serbest bırakılmalıdır.

Zulüm devam ettiği müddetçe onun arkasında durmaya ve desteklemeye devam edeceğiz!

Bu zulüm devam ettiği müddetçe Alparslan Hocanın talebeleri ve Furkan Vakfı gönüllüleri olarak SUSMAYACAĞIZ ve DURMAYACAĞIZ!

Katılımlarınızdan dolayı siz değerli halkımıza teşekkür ederiz.

Basın açıklamalarından görüntüler;

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here