Bağcılar Belediyesinden Furkan Vakfına Büyük Ayıp! | Haber-Yorum

0

Bağcılar Belediyesinden Furkan Vakfına Büyük Ayıp!

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı, İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda 25 Mayıs 2014 Pazar günü saat 14.30’da ‘Fetih Dini ve İstanbul’un Fethi’ konulu konferans düzenlemeyi planladı. Yer için Bağcılar Belediyesi’nden gerekli tüm izinler 1 ay öncesinden alındı, hatta Bağcılar Belediyesi yapılacak konferansa sponsor olmak istediğini belirtti. Bunun üzerine vakıf üyeleri üstün bir gayretle duyuru çalışmalarına başladı.

Bütün hazırlıklar bitip, konferansa iki gün kala 23 Mayıs Cuma günü mesai bitimine yakın bir saatte Bağcılar Belediyesi ani bir kararla ve hiçbir makul gerekçe göstermeksizin salon iznini ve sponsorluğunu iptal etti.

Konu ile ilgili olarak Alparslan Kuytul Hocaefendi her Cuma yaptığı tefsir dersinin akabinde videolu bir açıklama yaptı ve iptal kararını tanımadıklarını ve o gün orada olacaklarını deklare ederek herkesi sosyal medya ve diğer iletişim araçları ile bu duruma tepki göstermeye davet etti.

Belediye’nin iptal kararı karşısında pes etmeyen tepkili kalabalık konferans vaktinden saatler evvel konferans salonunun önünde toplanarak yetkililerin olaya müdahale etmesini bekledi. Aralarında çeşitli il ve ilçelerden katılımcıların da olduğu kalabalığa Alparslan Kuytul Hocaefendi de bizzat iştirak etti. Vakıf adına yapılan basın açıklamasının ardından kalabalığa hitap eden Hocaefendi özetle şunları söyledi;

“Bizim hakkımızda ondan bundan duyulan laflara göre hareket edilmemeliydi. Bizim geçmişimiz meydanda. Ben çocukluğumdan beri bu işin içerisindeyim. Bu güne kadar binlerce ders yaptım, yüzden fazla konferans yaptık. Şimdiye kadar en küçük bir hadisemiz yok. Sürekli olarak İslam’ı anlatmışız, gerçekleri konuşmuşuz…

Biz burada bir ihanetle karşı karşıya kaldık. Bu işin içerisinde kimler varsa, ama bu dünyada ama ahirette Allah ortaya çıkaracaktır. İhanet ettiniz, bu kadar insanın emeğini masrafını, zamanını, enerjisini çaldınız… Bir kısım insanlar iftira atmak suretiyle önümüzü kesmek isteyebilir, onların muradı odur. Bizim muradımızda gelip burada konferans yapmaktı. Ne onların muradı gerçekleşir, ne bizim ki, Allah’ın muradı gerçekleşir. Allah(c.c)bu olaydan hayırlar yaratarak önümüzün daha da açılmasını takdir ettiyse hiç kimse bunu durduramaz…”

Konuşmadan sonra yüzlerce kişiden oluşan kalabalık “İslamî Hareket Engellenemez”  gibi sloganlar atarak dağıldılar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here