Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 8 Kasım 2018 Tarihindeki Savunma Metni

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 8 Kasım 2018 Tarihindeki Savunma Metni;

273 gün tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendi 9 ay sonra ilk defa 8 Kasım’da mahkemeye çıkarıldı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi mahkemeye bulunduğu Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi 8 Kasım 2018 tarihli mahkemedeki savunmasında hakkında yöneltilen tüm suçlamalara delilleriyle cevaplar verdi. Verdiği açık ve net cevaplar mahkeme kararının seyrini değiştirerek hâkimin tahliye kararı vermesine vesile oldu.

Savunması alınan Alparslan Kuytul Hocaefendi, emniyetteki 10 günlük gözaltında söylenen suçlarla çıkarıldığı ilk mahkemede kendisine yöneltilen suçlamaların farklı olduğunu hatırlatarak “yargısız infaza tabi tutuldum” dedi.

Hocaefendi kendi hakkında yöneltilen suçlamalara cevap vermeden önce Furkan Vakfına ve kendisine kumpas yapıldığını ifade ederek “Biz Emniyet’te 10 gün yattık, son gün ifademizi aldılar, bize bir kumpas yapıldığını düşünüyorum, zira ifademiz gece 12’de alınmaya başlandı. Bir sonraki gün öğlen Mahkemeye çıkartıldık, iki saatte dosyanın incelenmesi, ifadelerinin incelenmesi mümkün değildir. Sonrasında tutuklandık” dedi.

Yaptığı açıklamalar 9,5 aydır devam eden haksız tutukluluk hakkında bir kez daha akıllarda soru işareti oluşturdu.

Hocaefendi’nin yaptığı savunmanın ilgili kısmı şu şekilde;

Benim yargılanmama konu videolardan ne söylediğimin anlaşılabilmesi için önceki videolarımın da incelenmesi gerekmektedir. Savcılık makamı tarafından bu yapılmamıştır. Savcının ilk iddianamesiyle sonraki iddianame aynı değildir, bunu Mahkemede de ispat etmiştim. Hâkim bey bana terör örgütü üyeliğinden suçlanıyorsunuz dedi. Hatta 4 tane terör örgütünden(!) Halbuki Emniyette bana verilen kâğıtta böyle yazmıyordu. Sadece örgüt propagandası yazıyordu. Ancak mahkemede başka bir şeyden itham edildim. Gerek emniyette verdiğim ifade gerekse Sulh Ceza da verdiğim ifademden bazı bölümleri okumak istiyorum.

BEN ASLINDA YARGISIZ İNFAZA TABİ TUTULDUM

Ben aslında yargısız infaza tabi tutuldum, bu 6 konuşmadan ötürü ben mahkûm edildiysem, bunların bana sorulması gerekirdi, bunlar bana sorulmadan tutuklama kararı verilmiştir. Bana bahsedilen 4 terör örgütünün hangileri olduğunu dahi bilmiyordum. Hâkim hiçbir şey söylemeden ben tahmine dayalı DAEŞ olabileceğini söyledim. Ancak DAEŞ’in beni ölümle tehdit ettiğini söyledim, eğer PKK ise onlarla ilgili çok defa konuştum, bu nedenle de tehdit altına alındık.

O zamanki Sulh Ceza Hâkimi bana hiçbir şey söylemedi. Suçlamaları açıkça anlatıp savunma yap demedi, sadece ben tahminlere dayalı olarak savunma yaptım. Bahsettiğiniz örgüt FETÖ ise 35 yılda kaç defa tehdit ettiklerini hatırlamıyorum. Benim bu örgütlerle suçlanmam akıl kârı değildir. Ben bu savunmaları da tahminen yaptım.

BİZE BİR KUMPAS YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Biz Emniyet’te 10 gün yattık, son gün ifademizi aldılar, bize bir kumpas yapıldığını düşünüyorum, zira ifademiz gece 12’de alınmaya başlandı. Bir sonraki gün öğlen Mahkemeye çıkartıldık, iki saatte dosyanın incelenmesi, ifadelerinin incelenmesi mümkün değildir. Sonrasında tutuklandık.

BİR İNSANA SUÇLAMA YAPILABİLMESİ İÇİN BÜTÜNLÜK KAVRAMIYLA İRDELENMESİ GEREKMEKTEDİR

Afrin ile ilgili Suruç ile ilgili bana bir kelime sormadılar, ancak beni bu iddialardan ötürü tutukladılar. Konuşmalar siyasi konuşmalardır, savcının lehte ve aleyhte olan tüm delilleri toplaması gerekirken, bu deliller toplanmamıştır.

Bir insana suçlama yapılabilmesi için bütünlük kavramıyla irdelenmesi gerekmektedir. Kısmi konuşmalarım alınarak suçlama yapılmamalıdır. Geçmişteki konuşmalarım da incelenmemiştir. Ben FETÖ, PKK, DAEŞ aleyhine yapmış olduğum konuşmalarımı savcıya sundum, ancak incelemeye niyeti olmadığı gördüm, bunlara bakmadı, okumadı ve iddianameye koymamıştır. Suçlamaya konu konuşmalarım kırpılmış şekilde delil olarak gösterilmiştir, darbeyi reddettiğim, terörü lanetlediğim yerler özellikle dosyaya alınmamıştır, buna iyi niyetle bakmak mümkün değildir.

Alpaslan Kuytul Hocaefendi  11. Ağır ceza mahkemesinden tahliye edilmesine rağmen 4. Ağır ceza mahkemesinden tutuklu yargılanacak.

Tutuklu yargılanmasına hiç bir delil bulunmamasına rağmen Alpaslan Kuytul Hocaefendi hakkında çıkan tutuklama kararını şiddetle kınıyoruz!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here