Terör Mahkemesinden Tahliye Kararı Ancak Tutukluğu Devam Ediyor…

0

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında bugün ilk duruşma yapıldı. Duruşmada savunma yapan Alparslan Kuytul Hocaefendi, isnat edilen suçlamaları reddetti. Hocaefendi, hiçbir silahlı terör örgütüyle bağlantısı olmadığını, DEAŞ tarafından ölümle tehdit edildiğini söyledi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Mahfuz Ç. ve Gökhan Y. ile avukatları hazır bulundu.

Alparslan Kuytul Hocaefendi ise mahkemeye bulunduğu Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Hocaefendi: DEAŞ TARAFINDAN ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİM

Savunması alınan Alparslan Kuytul Hocaefendi hiçbir silahlı terör örgütüyle bağlantısı olmadığını, DEAŞ tarafından ölümle tehdit edildiğini söyledi.

Terör örgütü PKK’yı eleştirdiğini ve arkadaşlarının bu konuda tehditler aldığını ifade eden Hocaefendi, FETÖ/PDY’yi eleştiren konuşmaları olduğunu dile getirdi.

Hocaefendi, davaya konu konuşma görüntülerinde ise iyi niyetli siyasi analiz yaptığını ifade etti.

Gökhan Y. ve Mahfuz Ç. da terör örgütü propagandası yapmadıklarını, FETÖ/PDY ile bir ilgilerinin olmadığını belirterek, beraatlarına karar verilmesini istedi.

TAHLİYE KARARI VERİLDİ ANCAK TUTUKLUĞU DEVAM EDİYOR…

Mahkeme heyeti de Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tutuklulukta geçirdiği süre, ölçülülük ilkesi ile terör kapsamına girmeyen diğer suçlamalar yönünden Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesince görülen dava kapsamında tutuklu bulunması hususları dikkate alınarak tahliyesine karar verdi.

Alpaslan Kuytul Hocaefendi  11. Ağır ceza mahkemesinden tahliye edilmesine rağmen 4. Ağır ceza mahkemesinden tutuklu yargılanacak.

Tutuklu yargılanmasına hiç bir delil bulunmamasına rağmen Alpaslan Kuytul Hocaefendi hakkında çıkan tutuklama kararını şiddetle kınıyoruz!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here