Av. Sabahattin Gümüş Alparslan Kuytul Ve Furkan Vakfı Davasında Merak Edilen Soruları Cevapladı!

0
Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin avukatı, Adana Barosu Başk. Yard. Av. Sabahattin Gümüş ile bugün yapılan röportaj esnasında 22 Ocak’ta görülecek olan “Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul” davası hakkında kamuoyunun merak ettiği sorular yanıtlandı.

İlahiyatci Mevlüt Kaynarpınar’ın ilettiği soruları Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin avukatı, Adana Barosu Başk. Yard. Av. Sabahattin Gümüş yanıtladı.

Konuşmasının başında Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin selamını ileten ve 8 Kasım mahkemesi hakkında genel değerlendirme yapan Gümüş: “Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin konuşmalarındaki kastı anlaşılmadan infaz edilmiştir, Hocanın konuşmalarında sadece belli başlı konularda eleştiri söz konusudur ve bu eleştiri hakkını anayasa her bir insana ayrı vermektedir.” şeklinde açıklama yaptı.

Devletin resmi kurumlarınca yayımlanan belgeleri de röportaj esnasında okuyan avukat, bu belgelerin Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi akladığını ifade etti.

Kendisini Coplayan Polise Gül Uzatanlardan Suç örgütü Çıkmaz

Suç örgütü kurma şeklindeki suçlamaları nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusunu ise:

“Terör örgütü propagandasını yapma suçlamasının tutmamasıyla “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak(!)” ile suçladılar. Ancak iddianame de Furkan Vakfının herhangi bir insan üzerinde korku, baskı, sindirme yaptığına dair tek bir iddia dahi yok” seklinde cevapladı. Ayrıca “kendilerine biber gazı sıkan polislere gül uzatan insanlardan suç örgütü çıkmaz ” diyen Gümüş, Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında öne sürülen tek şeyin yaptığı konuşmaları olduğunu ve bu konusmalar hakkında açılan ‘halkı kin ve nefrete tahrik etmek’ suçlamasından kesin beraat aldığını söyledi.

Avukat Gümüş ayrıca şunları da ekledi:

“Alparslan Hocanın yaptığı eleştirilerden rahatsız olabilirsiniz ancak bu iyi niyetli konuşmalar suç kapsamına girdiremezsiniz. Anayasa, insana eleştiri yapma, fikir ve düşüncelerini özgürce ifade etme hakkı vermektedir.”

Avukat yaptığı açıklamada şu noktanın altını çizdi:

“Çıkar amaçlı suç örgütü olmanın şartı sahip olunan kalabalık güçle diğer insanlar üzerinde ‘baskı sindirme korkutma’ yapmaktır. Bu şartlar yoksa toplulukların suç örgütü sınıfına girdirilmesi mümkün değildir.

Şuan Alparslan Kuytul Hocanın ve Furkan Vakfının bir kişiyi dahi darb ettiği, korkuttuğu, özgürlüğünü elinden aldığına dair tek bir iddia dahi yoktur. O halde Furkan Vakfının çıkar amaçlı suç örgütü olması mümkün değildir.”

Alparslan Kuytul 22 Ocak Mahkemesine Nereden Katılacak?

Av. Gümüş, Alparslan Kuytul Hocanın 22 Ocak mahkemesine nereden katılacağı sorusuna “Alparslan Hoca mahkemeye SEGBİS yöntemi ile katılacak.” şeklinde cevap verdi. Ayrıca; “Alparslan Hocanın kendini savunma hakkı keyfi olarak elinden alınarak 22 Ocak mahkemesinde yüzyüze savunma hakkı kısıtlanmıştır.” dedi.

Gümüş ayrıca “Alparslan Hoca, yanına bir arkadaş verilene kadar 10 ay boyunca hücrede tecritte tutuldu. Bırakın hukuki olmasını bu durum vicdanı dahi değildir” ifadelerini de ekledi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here