Son Durum | Alparslan Kuytul Hocaefendi Mahkemeye Nereden Katılacak?

0

333 gündür haksız bir şekilde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında 8 Kasım’da terör propagandası suçlamasıyla görülen mahkeme de tahliye kararı verildi. Ancak aynı gün bir başka dosyanın ara mahkemesinden tutuklu yargılanmasının devamına karar verilmesi sebebiyle serbest bırakılmadı. Tahliye edildiği terör mahkemesinin ikinci duruşması 10 Ocak 2019 tarihinde görülecek.

Hiçbir haklı gerekçe olmaksızın yaklaşık 11 aydır Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi, Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz, Veysel Dörtgöz ve 42 kişinin tutuksuz yargılandığı Furkan Vakfı davasının mahkemesi ise 22-23-24 Ocak 2019 tarihleri arasında 3 ayrı günde görülecek.
Alparslan Kuytul Hocaefendi, Veysel Dörtgöz ve Ali Alagöz 22 Ocak’ta mahkemeye çıkacak.

Alparslan Kuytul Hocaefendi 22 Ocak’ta Mahkemeye Nereden Katılacak?

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin avukatı Av. Sabahattin Gümüş, yaptığı açıklama da Hocaefendi’nin tahliye edildiği terör mahkemesinin 10 Ocak 2019 tarihinde görülecek ikinci duruşmasına ve 22 Ocak 2019 tarihinde görülecek mahkemesine de SEGBİS yöntemi ile katılacağını söyledi. Ayrıca; “Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin kendini savunma hakkı keyfi olarak elinden alınarak 22 Ocak mahkemesinde yüzyüze savunma hakkı kısıtlanmıştır.” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here