Bir Skandal da Gaziantep Emniyetinden!

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye özgürlük isteyen ve konvoy oluşturan birkaç aracın yolu emniyet mensuplarınca kesildi. Sadece yol kesmekle kalmayan emniyet, ayrıca “suçu ve suçluyu övmekten” suçlusunuz diyerek 9 kişiyi gözaltına aldı.

Türkiye’de trafik akışını bozmayarak yapılan konvoyların yasak olmadığı herkes tarafından bilinen bir gerçek olmasına karşın emniyetin bu yol kesme ve konvoy dağıtma skandalı halkın sert tepkilerine neden oldu.

Ayrıca konvoy bozma skandalı üzerine bir de 9 kişinin gözaltına alınması skandalın boyutunu arttırdı.

Ortada ne bir “suçlunun” ne de bir suçun olmadığı söyleyen Yakup Şahin olayı şu şekilde duyurdu;

Ayrıca Türkiye’de herkesin konvoy oluşturabilme hakkının olduğuna dikkat çeken Yakup Şahin, Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye Özgürlük adına yola çıkan konvoyun engellemesine şu ifadelelerle tepki gösterdi;

Gaziantep’te Alparlan Kuytul Hocaefendi’ye #Özgürlükİçin konvoy yapan 9 kardeşimiz gözaltına alındı. Biz meşru çerçevede bir mücadele veriyoruz. Ne yapmamızı istiyorsunuz.. #Adalet demeyelim mi? Hocamıza #Özgürlükİçin yürümeyelim mi? Zulmeden hiçbir iktidar daimi olamaz!!
Üç beş araçla konvoy yapmak ne zaman suç oldu? Askerlik için uğurlananlar, düğün-sünnet merasimi yapanlar vs hep konvoy yapıyor. Ben taşkınlık yapanların, trafiği aksatanların dahi gözaltına alındığını görmedim. Şimdi 3-5 kişi aracına binmiş atkı çıkarmış diye gözaltına almak???

Hukuksuzca gözaltına alınan 9 kişinin 2.5 saat tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

Emniyet tarafından kişi hak ve hürriyetlerinin bu denli yasaklanması Türkiye’nin nereye doğru gittiği sorusunu akıllardan çıkarmıyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here