Furkan Gönüllüleri Alparslan Kuytul Hocaefendi İle Neden Aynı Saatte Kitap Okuyor?

0

Tüm ömrünü mazlum ümmetin kurtuluşu için islami faaliyetler yaparak geçiren Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi, 11 aydır haksız ve hukuksuz bir şekilde Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu yargılanmaya devam ediyor.
Talebe ve sevenleri olarak bizler de her fırsatta bu yargısız infaza bir son verilmesi için çağrıda bulunup, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin biran evvel özgürlüğüne kavuşması adına yasal çerçevede faaliyetler düzenlemeye devam ediyoruz.

Furkan gönüllüleri olarak, evvela Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Cezaevinde yaşamış olduğu yalnızlığı paylaşabilmek adına hep beraber çay ve kahve içme etkinliği düzenleyerek Hocaefendi’nin asla yalnızlaştırılamayacağının mesajını verdik. Bir yandan Çay içme etkinliği devam ederken bir yandan da Alparslan Kuytul Hocafendi ile aynı saatte kitap okuma etkinliğine başladık.

Bu etkinlikler vesilesiyle, Zulmün kısmak istediği ses nihayet naraya dönüştü ve Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sesini kısmaya çalışanlara inat dışarıda adaleti haykıran binlerce ses oluştu.

Günde 12 saat kitap okuyarak cezaevinde ki her anını kıymetlendiren Alparslan Kuytul Hocaefendi, kendisiyle birlikte kitap okumak isteyen herkesi Pazar günleri aynı saatte kitap okumaya devam etti. ‘Mürekkebin akmadığı yerde kan akar’ düşüncesini benimseyen ve her daim okuyarak aydın alim vasfını kazanan Hocaefendi, talebelerini de sürekli okumaya, anlatmaya ve yaşamaya teşvik etmiştir. Cezaevinden sunmuş olduğu etkinlikle de okumaya vermiş olduğu önemi bir kez daha gözler önüne seren Hocaefendi için başlatılan aynı saatte kitap okuma etkinliği son 4 buçuk aydır aralıksız bir şekilde devam etmektedir.

Kitap okuma etkinliği kimi zaman Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin evinin önünde kimi zamanda merkez parkta gerçekleşmeye devam ediyor.  Böylece Kitap okumak için bir araya gelen Furkan gönüllüleri Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi özlemle beklediklerinin de mesajını vermiş oluyorlar.

Okuyan, düşünen, sorgulayan, okudukça bilinçlenen ve zulme asla rıza göstermeme erdemliliğini ortaya koyan Furkan gönüllüleri, Alparslan Kuytul Hocaefendi ile birlikte okumuş oldukları her bir kitap ile ülkemizde son zamanlarda mumla aranılan adalete vurgu yaparak yapılan hukuksuzluklara dikkat çekiyorlar.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin binlerce seveni ve talebesi olarak 22 Ocakta gerçekleşecek olan mahkemeden bağımsız yargı esaslarına bağlı kalınarak karar çıkmasını talep ediyor, Hocaefendi’nin tez zamanda tahliye edilip sevenlerinin arasına katılmasını istiyoruz.

Alparslan Kuytul Hocaefendi özgürlüğüne kavuşuncaya kadar her çeşit meşru mücadelemize ve KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİNE devam edeceğimizi buradan tüm kamuoyuna duyuruyoruz.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here