Alparslan Kuytul Hocaefendi Hakkında Son Durum

0

TV 5 Ana Habere konuk olan avukat Adem Tural Alparslan Kuytul Hocaefendinin dosyasına eklenen iddianame ve devam eden davalardaki son durum hakkında konuştu.

Tural’ın açıklamasında öne çıkan başlıklar şu şekilde;

Dava süreci nasıl başladı?

Alparslan Hoca hakkında bir yerden düğmeye basılmış gibi bir anda hükümeti eleştirdiği 10 farklı konuşmasından dolayı ard arda davalar açılmaya başladı. Bu konuşmalarından üçünden beraat etti. Cumhurbaşkanına hakaret ve başbakana hakaret suçlamalarından beraat etti. Şu an tutuklu yargılaması devam eden dosya suç örgütü kurmak iddiası olan dosyadır.

Alparslan Hoca hangi iddia sebebiyle tutuklu yargılanıyor?

Aslında hocayı ilk tutuklama sebepleri terör iddialarına dayanıyordu. Alparslan hoca bu iddialardan çıktığı ilk mahkemede tahliye edilmesine rağmen onun tahliye edilmesini istemeyenler hakkında oluşturulan yeni iddianamelerle tutukluluğunun devam etmesini istiyorlar. Şu an suç örgütü ve dolandırıcılık iddialarından dolayı tutuklu bulunuyor. Yani Alparslan hocayı susturmak istiyorlar. Ancak bunu teröre destek iddiasıyla yapamadıkları için hocanın adını lekelemek için bu sefer dolandırıcılık damgası vurdular. Çünkü hocanın hayatında terörü desteklediği en ufak bir an yok. Bu nedenle vakıf yönetimi ve para işleri ile en ufak bir alakası olmamasına rağmen dolandırıcılık gibi insanı küçük düşürücü bir iddia ile tutuklu bulunuyor.

Alparslan Hoca neden serbest bırakılmıyor?

Aslında Alparslan Hoca tutuklu bulunduğu iki dosyadan da çıkarıldığı ilk duruşmada delilleri karartma ve kaçma şüphesi olmadığı gerekçesi ile tahliye edildi. Fakat daha sonra aynı gerekçeler değiştirilerek tutukluluğun devamına karar verildi. Buna bakarak bu tutukluluğun hukuki gerekçelerle değil birtakım talimatlarla devam ettirildiği düşünüyoruz. Birileri Alparslan Hocanın susmasını, tutuklu kalmasını istiyor. Ülkede yapılan haksızlıklara, hukuksuzluklara, İslam’a aykırı yapılan işlere sessiz kalmasını istiyor. Ülkedeki İslami camiadan herkes susuyor, sen niye konuşuyorsun? Konuşuyorsan hapse atarız. Susarsan serbest kalırsın.

Bundan sonraki süreçte neler yaşanacak?

Bundan sonraki süreçte hukuki bir öngörülebilirlik yok. Ama ülkenin genel gidişatından yola çıkarak bir yorumda bulunabiliriz. Kime yapıldığına ve kim tarafından yapıldığına bakılmayarak toplumdaki herkesin ülkede yapılan haksızlıklara karşı tepki alması gerekiyor. Aksi halde bana göre bu zulümler ve haksızlıklar son bulmayacak. Çünkü kendisini eleştirilemez olarak gören bir güç elindeki yetkiyi, gücü kullanarak toplumun farklı kesimlerindeki insanlara haksız muameleler yapıyor. Milletimiz de sustuğu için bu suskunluk onların gücünü artırıyor. Kime yapılırsa yapılsın zulme tepkimizi koymak zorundayız. Tepkiyi koyduğumuz zaman bir baskı oluşacaktır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here