Büyük Tehlike! Alparslan Kuytul Hocaefendi Hakkında Hazırlanan İddianameyle Tüm Müslümanlar Yargılanabilir!

0

Adem Özköse’nin hazırlayıp sunduğu ‘Sınırsız’ adlı internet programında Alparslan Kuytul Hocaefendinin son iddianamesi masaya yatırıldı.

İddianamenin 28 Şubat mantığına hizmet ettiği ve yarın tüm masumların bu iddianame kapsamında yargılanabileceği tehlikesine değinildi.

“Yarın Suç İşleyebilir” Denilerek Herkesi Yargılayabilirler

Özköse’nin, avukat Adem Tural’a “yeni iddianamenin içeriği nedir” sorusunu yöneltmesi üzere iddianamede geçen “Her ne kadar bugün silah olmasa da, şiddete başvurduğuna dair hiçbir delil olmasa da FETÖ’de geçmişte böyleydi. Bundan 20 yıl sonra güce ulaştığı zaman tekrardan FETÖ’nün yaptığı gibi silahlı mücadele ile ülke yönetimini değiştirip şeriata dayalı bir devlet kurmaya çalışacak” ifadeleri okuyan Tural, “o zaman herkes için ‘ilerde böyle bir suç işleyebilir denilerek’ yargılama süreci başlatılabilir.” dedi.

İddianamenin ilgili kısmı şu şekilde;

Resim




Hukukta bir şeyin suç kapsamına girdirilebilmesi için “delilin” ortaya konması gerektiği hususunu hatırlatan Tural, bir insan yarın şu suçu işleyebilir” diyerek, niyet okuma suretiyle suçlama yapılamaz” ifadelerini kullandı.


Bu iddiamame, Türkiye’deki Bütün Cemaatlere Mesaj Veriyor

Konuşmasına “burda aslında çok tehlikeli bir boyut var” diyerek devam eden Tural, ” Bu iddiamame ile Türkiyedeki bütün STK’lara ve İslami gruplara mesaj veriliyor. Siz islamı, Allah’ın yeryüzündeki hakimiyetini anlatırsanız, eninde sonunda önünüze bu iddianame çıkacak ve yarın “şu suçu işleyebilirsin” denilerek yargılayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here