Alparslan Kuytul Hocaefendi Kaç Davadan Beraat Etti?

0

Çeşitli iftiralar atılarak hakkında birçok dava açılan Alparslan Kuytul Hocaefendi, bu davaların üçünden beraat birinden tahliye aldı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında çeşitli iftiralar atılarak hakkında bir takım davalar açılmıştı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, tüm olumsuz algılara rağmen, açılan bu davaların 3’ünden beraat etti.

İlk beraatını 21 Mayıs 2018 tarihinde ‘Halkı Kin Ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme’ suçundan alan Alparslan Kuytul Hocaefendi,

İkinci beraatını 02 Ekim 2018 tarihinde İstanbul Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesinde ‘Başbakana Hakaret’ suçlamasından aldı.

Geçtiğimiz Kasım ayında tutuklu yargılandığı ‘Terör ve Terör propagandası’ davasının ilk duruşmasında tahliye edilen Alparslan Kuytul Hocaefendi

Son olarak 10 Kasım’da Adana’da görülen ‘Kalemi kırılmıştır’ meselesinden dolayı açılan ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ davasından beraat etti.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Terör (!) Propagandası iddiasıyla 11. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davanın 9. Duruşması 03.11.2020 tarihinde görüldü. Tahliye aldığı terör(!) Propagandası mahkemesinden Alparslan Kuytul Hocaefendi Terör(!) Mahkemesinden BERAAT ETTİ!

22 NİSAN 2017 tarihinden polisin orantısız müdehalesi sonucu mağdur olan biz olmamıza rağmen hakkımızda bir de dava açılmıştı. Hukuksuzca devam eden davanın az önce gerçekleşen 12. celsesinde ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ VE 94 FURKAN GÖNÜLLÜSÜ HAKKINDA BERAAT KARARI VERİLDİ.


Beraatların arka arkaya gelmesi ve şafak operasyonu ile gözaltına alındığı “Terör ve terör propagandası” davasının ilk duruşmasında tahliye alması ile Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye iftira atıldığı bir kez daha ispatlanmış oldu. Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin suçsuzluğunu başından beri dile getiren ve ona destek olan sevenleri bir yıldır süren haksız tutukluluğun bir an önce son bulması ve Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin özgürlüğüne kavuşması için 22 Ocak’ta gerçekleşecek olan mahkemeyi beklemektedir.

Furkan Gönüllüleri olarak; Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin asılsız suçlamalar sebebiyle bir yıldır haksız bir şekilde tutuklu yargılanmasını kınıyoruz! Bu davalardan tüm iftiralara rağmen beraat ettiği gibi asılsız suçlamalar ile açılan diğer davalardan da beraat etmesini bekliyoruz!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here