Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 5 Aralık Mahkemesi Nerede ve Saat Kaçta?

2

Mahkeme ne zaman gerçekleşecek?

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin ‘suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık’ iddialarıyla yargılandığı davanın 5.duruşması, 5 Aralık saat 10.00’da Adana\ Merkez adliyesinde gerçekleşecek. Alparslan Kuytul Hocaefendi, SEGBİS bağlantısı ile mahkemeye katılacak.

Furkan Vakfı davasında kimler yargılanıyor? Dosyanın içeriği nelerden oluşuyor?

Adana 4.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Alparslan Kuytul Hocaefendi, Furkan Vakfı başkanı Ali Alagöz ve beraberindeki 44 Furkan gönüllüsü “suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık” iddialarıyla yargılanıyor.

Mahkeme süreci nasıl ilerledi?

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 8 Şubat 2018 tarihinde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.  Varsayımlar ve gerekçesiz kararlarla hazırlanan iddianame, tutukluluğunun üzerinden 8 ay sonra hazırlandı. Dosya “terör dosyası” ve “suç örgütü dosyası” olarak ikiye ayrıldı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, tutuklu yargılandığı “suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık” iddiasından 22 Ocak’ta gerçekleşen duruşmada tahliye edilip, serbest bırakıldı. Alparslan Kuytul Hocaefendi ile beraber vakıf başkanı Ali Alagöz ve Veysel Dörtgöz de tahliye edildi.

Ancak savcılık tarafından üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu Alparslan Kuytul Hocaefendi ve vakıf başkanı Ali Alagöz 24 saat içerisinde tekrar tutuklandı. Söz konusu dosyada hiçbir değişiklik olmamasına rağmen ilk duruşmada tahliye kararı veren 4. ACM, tutukluluğun devamına karar verdi.

Mahkemenin 4.duruşması 6 Eylül’de gerçekleşti. Varsayımlarla ve gerekçesiz kararlarla uzatılan mahkemelere bir yenisi daha eklendi. Mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmayı 5 Aralık 2019 tarihi olarak belirledi.

Aynı davadan tutuklu yargılanan Vakıf Başkanı Ali Alagöz ise tahliye edildi.

Dosyanın 5. duruşması 5 Aralık’ta (yarın) Adana Merkez Adliyesinde gerçekleşecek.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here